Medlemmerne forsvinder fra lukket svømmeklub
Odder Svømmeklub savner deres indendørs bassiner efter måneders tørtræning. Konsekvensen oplever de i svindende medlemstal.
Gensynsglæden var stor, da mange i går kunne mødes om foreningsidrætten efter måneders nedlukning, da forsamlingsloftet for udendørs idræt blev hævet fra fem til 25 personer.
Alligevel var det ikke alle landets foreninger, der glædede sig. I Odder Svømmeklub er det nemlig fortsat svært at dyrke den sport, de er vilde med, da det kræver et stort, indendørs svømmebassin.
Det ærgrer klubbens breddeansvarlige Gina Vestergaard Madsen, der frygter, at det går udover klubbens sammenhold.
- Vi er gode til at tilbyde motion, trivsel og fællesskab, og det er svært at vedligeholde uden kontakt, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.
Presset økonomi
Odder Svømmeklub er normalt den største forening i Odder. I efteråret var klubben samlingspunkt for 1200 børn og voksne, men siden da er medlemstallet faldet drastisk. Det hænger uløseligt sammen med nedlukningen, lyder det fra Gina Vestergaard Madsen.
- Sammenlignet med efteråret, hvor vi var i gang, har vi oplevet en halvering i antal medlemmer, siger hun.
Hun er glad for de trofaste medlemmer, der er blevet i klubben trods nedlukning, men erkender samtidig, at de manglende kontigentbetalinger presser foreningens økonomi.
- Det betyder færre sociale arrangementer for de frivillige og trænerne, siger Gina Vestergaard Madsen.
- Men hvis vi efter sommerferien kommer op på samme niveau som tidligere, skal vi nok klare den, siger hun.
Også i Dansk Svømmeunion bekymrer den nuværende situation.
- Det gør ondt på både børn, unge og voksne, at de ikke kan komme i vandet. Klubberne lider økonomisk, og medlemmer melder sig ud, skriver direktør for Dansk Svømmeunion, Merete Riisager, til TV2 ØSTJYLLAND i en mail.
Omklædningsrum er udfordrende
I Odder Svømmeklub kan de dog alligevel få glæde af de nye regler for at samles, lyder det. Klubben har under nedlukningen tilbudt sine medlemmer aktiviteter online, og for klubbens faste hold de kan nu rykke udendørs og dyrkes sammen – selvom det fortsat bliver på land.
- Nu kan vi mødes på fodboldbaner og lave de samme øvelser som bag skærmen, men med mere rum og med fællesskab i højsædet. Nu kan man bedre grine sammen, siger Gina Vestergaard Madsen.
WHO skriver på deres hjemmeside, at det er sikkert at svømme i et ordentligt vedligeholdt bassin, hvor der er brugt klor, så længe afstandskravet overholdes. Derfor mener, Gina Vestergaard Madsen også, at de kan håndtere risikoen for coronasmitte under aktiviteter i svømmehallen.
- Vores udfordring er klart omklædningsrummene, hvor der ikke er klor. Men der har altid været fokus på hygiejne, siger hun.
Med henvisning til erfaringer fra efteråret, hvor klubben havde to smittetilfælde, uden at smitten spredte sig yderligere, melder Gina Vestergaardd Madsen derfor klar til at åbne, så snart de får lov.