Broen fik Maria til dans som barn – nu modtager de stor socialpris
Organisationen BROEN gjorde en stor forskel for østjyske Maria, da de betalte for at hun kunne gå til dans som barn. Nu modtager de en stor socialpris for deres indsats.
Maria Skov Kristensen fra Horsens var kun tre år gammel, da hendes forældre blev skilt. Det gav begge forældre en presset økonomi at skulle forsøge tre børn på skift.
Det betød, at da Maria som seksårig ønskede at gå til dans, så lagde det et stort pres på forældrenes budgetter.
- Mine forældre var egentlig villige til at betale det, så jeg kunne starte mit danseeventyr. Men hvis ikke Broen havde betalt for det, så havde mine forældre været nødt til at vælge andre vigtige ting som eksempelvis tøj fra i budgettet, siger Maria Skov Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.
Men da en pædagog i Marias SFO fik nys om, at hun rigtig gerne ville gå til dans, fortalte pædagogen Marias mor om organisationen Broen.
Og BROEN blev da også redningen for Marias dansedrømme. Det er nemlig en organisation, der støtter socialt udsatte familier ved at dække udgifterne til børnenes fritidsidræt.
- Det har betydet rigtig meget for mig. Dansen betød, at jeg var social, fik venner og var sammen med børn og unge på min egen alder. Det har været med til at opbygge selvtillid og selvværd for mig at finde ud af, at jeg er god til noget, siger Maria Skov Kristensen.
Tirsdag modtog Broen Danmark, der har sin oprindelse i Horsens, Tine Bryld Prisen, der også kaldes Danmarks store socialpris for deres arbejde med udsatte unges muligheder for at gå til fritidsaktiviteter. Sammen med prisen modtager Broen Danmark 500.000 kroner.
Idræt som frirum for alle
Dans blev en rigtig vigtig del af Maria Skov Kristensens opvækst. Hun fandt et fællesskab og fik venner for livet, men vigtigst af alt beskriver hun danseskolen som et frirum i hverdagen.
- Hver gang jeg havde haft en dårlig dag, så blev jeg den lykkeligste pige i verden, så snart jeg ramte danseskolen. Jeg fik lov til at brænde noget energi af, og jeg var altid velkommen. Jeg har intet dårligt at sige om det. Dans er livsglæde for mig, siger Maria Skov Kristensen.
Og det er netop det fællesskab og det frirum, som Maria Skov Kristensen fandt på danseskolen, som Broen Danmark arbejder for at gøre tilgængeligt for alle danske børn uanset forældrenes baggrund og økonomiske status.
Et meget vigtigt stykke arbejde, hvis man spørger tidligere vicedirektør i Idrættens Analyseinstitut og nuværende ejer af firmaet Active Research, der laver analyser og evalueringer inden for idræt, Maja Pilgaard.
- Indsatser for socialt udsatte børn og unge i idrætten er nødvendige, fordi det er målgrupper, der ikke selv finder vej til foreningslivet, og som ofte heller ikke har ressourcerne i hjemmet til at kunne dyrke idræt, siger Maja Pilgaard til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også:
Og i hendes øjne er det fuldt fortjent, at Broen modtager lovprisning for deres arbejde, da de ifølge hende gør en kæmpe forskel.
- Broen gør en kæmpe stor forskel for at få børn ind i foreningslivet. De giver rigtig mange børn og unge muligheden for at blive en del af et aktivt fællesskab. En mulighed mange af dem ellers ikke har, siger Maja Pilgaard.