Sådan bruger du et mundbind korrekt
Det er blandt andet vigtigt, at man ikke rører ved selve mundbindet og kun ved øre-elastikkerne.
Lørdag den 1. august trådte Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger i kraft, der siger, at det kan være en god idé at bruge mundbind under myldretiden i den kollektive trafik. Og i kølvandet på den store stigning i smittetilfælde i Aarhus, bliver der nu indført krav om mundbind i al offentlig transport i Aarhus fra begyndelsen af næste uge.
Formålet er at forhindre smittespredning med coronavirus, men for at det kan lykkes, er det vigtigt, at man benytter mundbindet korrekt.
I videoen øverst kan du se en kort demonstration af, hvordan du bruger mundbindet. Nedenfor er Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
SÅDAN BRUGER DU ET MUNDBIND KORREKT
Før: Vask hænder eller brug håndsprit
Find forsiden. Det er som regel den farvede side
Dæk næse og mund med mundbindet og fastgør det bag ørene
Sørg for, at mundbindet sidder helt tæt til dit ansigt
Rør ikke mundbindet under brug. Skift det ofte og altid, hvis det er vådt eller beskidt
Når mundbindet skal af, skal du tage fat i elastikkerne og ikke røre selve mundbindet. Smid det ud med det samme
Efter: Vask hænder eller brug håndsprit
Kilde: Sundhedsstyrelsen
Efter brug skal mundbindet ifølge retningslinjerne smides ud med det samme, men hvis der ikke er en skraldespand i nærheden, så skal man sørge for at have en pose med sig, forklarer Birgitta Bonde, der er farmaceut på Viby Apotek.
- Og så lægger man den ned i posen, slår knude på den, og så må man tage den med sig hjem, siger hun og pointerer igen, at det er vigtigt at spritte hænderne af, og at man ikke skal røre ved selve mundbindet men kun ved øre-elastikkerne.