Flere østjyder køber økologiske madvarer: Men få forbinder det med dyrevelfærd
Østjyderne køber mere og mere økologiske fødevarer, viser en undersøgelse
Østjylland overgås kun af hovedstaden, når det gælder om at købe økologiske varer. Det viser helt nye tal fra Økologisk Landsforening.
Derfor var Guldsmedegade i Aarhus lørdag omdannet til en græsmark med halmballer og glade dyr.
I alt er 11,6 procent af de handlede fødevarer i Østjylland er økologiske. I 2017 har østjyderne overhalet sjællænderne uden for hovedstaden, og de er derfor på en andenplads over de mest økologi-glade danskere.
Det er blevet nemmere at handle økologisk. Det er en af årsagerne til, at økologi vinder frem i Østjylland.
- Man kan få de økologiske varer i stort set alle butikker, man handler i nu, siger Helle Bossen, der er chefkonsulent hos Økologisk Landsforening.
Går op i bedre dyrevelfærd
Ifølge en undersøgelse fra Fødevareministeriet går 77 procent af danskerne op i bedre dyrevelfærd. De forbinder det med, at dyrene har god plads og kan komme udenfor.
Men kun en tredjedel af danskerne forbinder bedre dyrevelfærd med økologi.
- Jeg håber, at alle danskere får en viden om, at økologi er lig med høj dyrevelfærd, og på den baggrund kan træffe et valg ved køledisken, siger Helle Bossen til TV2 ØSTJYLLAND.
I Danmark er 11 procent af de handlede varer økologiske, og det er den højeste andel på verdensplan.
Markedsandel økologi
Hovedstaden: 14,3 pct.
Øvrige Sjælland: 11,3 pct.
Fyn: 8,6 pct.
Østjylland: 11,6 pct.
Nordjylland: 9,4 pct.
Vestjylland: 6,4 pct.
Sydjylland: 7,9 pct.
Kilde: Økologisk Landsforening / GFK