Der er kun få tilbage i byen: Nu sælger de livsværket efter 32 år
Johnny Dahl Jensen og Gitte Dahl Jensen har solgt deres kiosk i Randers fra, så nu skal de finde ud af, hvad de næste år skal bruges på.
Så stod de pludselig dér mellem småt brændbart og containere med ting til genbrug og udvekslede erfaringer fra en fælles fortid.
Hun var omkring de 20 år dengang.
Han var en anelse ældre.
- Det var da lidt sjovt. Jeg har ikke set hende siden, men jeg kunne genkende ansigtet, og vi faldt i snak. Hun fortalte blandt andet, at hun lige har fejret sin 50-års fødselsdag, og det tog jeg som et tegn på, at jeg også selv er ved at være oppe i alderen, siger Johnny Dahl Jensen til TV2 Østjylland.
Den fælles fortid udspillede sig i de lokaler, som siden 1992 har huset Kristrup Døgner.
Kiosken på Valdemarsvej 2 i Randers, som Johnny Dahl Jensen i 32 år har ejet og drevet sammen med sin hustru, Gitte Dahl Jensen, er imidlertid snart også fortid, for parret har besluttet, at det er på tide at prøve noget andet.
Kiosken er solgt til en mand fra Aalborg, der driver den videre og beholder de resterende fem ansatte.
Johnny og Gitte Jensen skal ikke med videre, og lige nu har de ingen planer for, hvad der skal ske, når de står op mandag 4. november.
- Vi har været selvstændige i 35 år med butikker og kiosker rundt omkring, og det har været et både spændende men også et hårdt arbejde. Særligt, da vi som så mange andre begyndte at håndtere pakker. Op mod jul er der i en kiosk som vores omkring 1000 pakker igennem hver dag, og da kan vi altså godt mærke, at vi ikke er helt unge længere, siger Johnny Dahl Jensen.
Han er 57 år og egentlig uddannet mekaniker - Gitte Dahl Jensen er et år yngre og uddannet i butik, så hun har altid haft godt styr på butiksdelen med udsmykning og indkøb, mens han har trukket i trådene i kulissen og haft kontakten med diverse leverandører.
Vhs, Betamax og solarier
De øvrige butikker, parret har drevet, er kiosken Minimak i Randers-bydelen Dronningborg, Lervangens Nærbutik i nordbyen, Elmely Kiosk på Århusvej og en videobutik i Borgergade i Silkeborg.
Sidstnævnte åbnede de dengang, man tog hen i videokiosken og lejede film på vhs-bånd, der vandt kampen om kundernes gunst mod konkurrenterne Betamax og Video 2000, der var andre typer af videobåndsformater.
Siden kom der dvd'er til, men ligesom "video killed the radio star", som The Buggles sang sidst i 70'erne, ja, så gjorde streaming det effektivt af med konceptet med videoudlejning.
I starten var der i øvrigt også solarier, man kunne købe sig en tur i, og siden kom både spillemaskiner, tips, Lotto og senest pakkeshop-servicen til.
Johnny Dahl Jensen mener selv, at hans og Gittes evne til omstilling har været en væsentlig årsag til, at de har kunnet holde sig i gang i så mange år. I 1990'erne var der kiosker "på nærmest hvert gadehjørne", som Johnny Dahl Jensen siger det, men i dag er der kun tre tilbage i hele Randers.
- Vi havde altid haft gang i mange ting sideløbende, så det har været et travlt arbejdsliv med meget at se til. Jeg gætter på, at vi har haft et sted mellem 500 og 600 ansatte igennem i vores forskellige butikker, og dem møder vi altså stadig rundt omkring. Det er da fantastisk at tænke på, at vi har spillet én eller anden rolle i så manges liv.
Parrets børn, Josefine på 31 og Jonas på 27, er gået en anden vej som henholdsvis bankrådgiver i Sparekassen Kronjylland og revisor hos Deloitte.
- De har begge to arbejdet i kiosken, men de har altså valgt en anden vej og er kommet godt videre. Nu tager vi nogle måneder, hvor vi overvejer fremtiden. Det bliver da mærkeligt 4. november, at ingen har brug os ét eller andet sted, siger Johnny Dahl Jensen.
Han håber på at finde et job, hvor han kan bruge sin erfaring på at rådgive andre. Eventuelt iværksættere.
Gitte vil lede efter et deltidsjob.