Louise fra Randers holder tre ugers ferie i flygtningelejr
27-årige Louise Svensson har valgt at tilbringe en stor del af sin sommerferie et noget alternativt sted – nemlig i en flygtningelejr i Grækenland
Når sommeren står for døren, og vejret viser sig fra sin sædvanlige side her i Danmark, vælger mange danskere at rejse sydpå. I de flestes tilfælde for at ligge ved poolen og solbade, men ikke Louise Svensson fra Randers.
Hun har godt nok taget turen sydpå, men det er med et helt andet formål end badeferie og kolde drinks ved en pool. I tre uger er hun frivillig i en af Grækenlands største flygtningelejre.
- Jeg synes ikke, at der er nok fokus i Danmark på at bruge vores tid på at hjælpe andre mennesker – især de fremmede. Vi tænker, at det er for uhyggeligt, men nu er jeg taget ned for se det hele med mine egne øjne, fortæller Louise Svensson til TV2 ØSTJYLLAND.
Ligesom mange andre sikkert har det, så føler randrusianeren, at det er svært at sætte sig ind i livet som flygtning. Indtil videre har de mange især syrere i den græske lejr kun overrasket hende positivt.
- Man tænker jo på forhånd, at de sikkert har det helt forfærdeligt, men de er stærkere, end man tror. Jeg er blevet forbløffet over, hvor lidt påvirket de virker af den situation, som de står i, siger Louise Svensson.
I den græske flygtningelejr er hun frivillig hos den norske nødhjælpsorganisation "Dråpen i Havet" (dråben i havet), hvor hun blandt andet er med til at give de mange flygtninge gratis fornødenheder via en butik med doneret tøj, sko og hygiejneprodukter.
- Sammenlignet med danske forhold lever de under trange kår, men her i lejren i det nordlige Grækenland, hvor jeg er, har de det faktisk bedre, end så mange andre steder. Når det så er sagt, så lever de stadigvæk seks personer i en container på 30 kvadratmeter, siger Louise Svensson.
Alligevel er det kun taknemmelighed og glæde, som hun og de andre frivillige bliver mødt med, og selv dem der har allermindst, er villig til at hjælpe.
- Det siger alt, at nogle af flygtningene selv hjælper os frivillige som tolke og andet, selvom de kommer fra et liv med krig under en tyran, forklarer randrusianeren.