Fortsat usikkerhed om placering af børnehospice

Der var lagt op til, at regionsrådet onsdag skulle beslutte, hvor et kommende børnehospice skal placeres. Men økonomien spændte ben for en endelig beslutning

Region Midtjylland skal med stor sandsynlighed drive et børnehospice i fremtiden, men det er endnu uvist, hvor et kommende børnehospice skal placeres.

Der var ellers lagt op til, at regionsrådet i Region Midtjylland i dag skulle beslutte, om at hospicet skulle placeres i Aarhus eller Silkeborg. 

Men ifølge næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed (R) så var der på dagens møde usikkerhed om, hvorvidt økonomien var holdbar.

- Der er et tilbud her, som er interessant, men vi er stadig meget usikker på finansieringen, og vi står med et heftigt arbejde med at få det til at slå til, siger Hanne Roed til TV2 ØSTJYLLAND. 

Derfor bliver beslutningen udskudt, og regionen vil derfor tage nogle forhandlinger med Sundhedsministeriet.

Selvom det kaldes et hospice, så vil et børnehospice ikke været et sted, hvor børnene kommer for at dø. Det er nærmere et tilbud om aflastning for familier, der har et meget sygt og behandlingskrævende barn.

Derfor ser regionsrådspolitikerne også på, hvor tæt de foreslåede steder er på børneafdelingerne på Aarhus og Odense Universitetshospitaler.

To mulige placeringer

Fra hospitalsudvalget har man set sig varm på to tilbud. Det ene er Fenrishus i Aarhus, som er et eksisterende tilbud til børn, der løser meget lignende opgaver i dag. 

Det andet tilbud står Støtteforeningen Solstrålen bag, og her vil man starte fra ny og lave et børnehospice i Vejlsøhus i forbindelse med Ferskvandscenteret og AQUA Akvarium og Dyrepark.

En endelig beslutning ventes at blive taget på et af de kommende regionsrådsmøder i maj eller juni. 

VIDEO: Fenrishus er et af de steder, som muligvis også skal huse et børnehospice. Stedet tilbyder i dag palliativ behandling til børn og unge. Indslaget er fra marts i år.
Ny ungdomsklub

Lokal ungdomsklub lukket på grund af corona - nu laver forældrene en ny til børnene

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

Covid-19 Live:
Pressemøde

Horesta bakker op om det nye varslingssystem

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem