15 nye ansatte - nu har Sterilcentralen fået deres personale

Aarhus Universitetshospital har aflyst 250 operationer i denne uge og minimum 80 i den kommende uge, blandt andet fordi de manglede personale til at rengøre operationsudstyr

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
I sidste uge kom det frem, at sygehuset var nødt til at aflyse hele 250 operationer i denne uge. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Nu er alle medarbejdere fundet til Sterilcentralen på Aarhus Universitetshospital.

Det oplyser hospitalets lægefaglige direktør til TV2 ØSTJYLLAND.

- Nu har vi fået rekrutteret dem, som vi havde allermest mangel på, og vi har ansat ekstra for en sikkerhedsskyld siger Jørgen Schøler Kristensen.

Nu har vi fået rekrutteret dem, som vi havde allermest mangel på, og vi har ansat ekstra for en sikkerhedsskyld. 
Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør, Aarhus Universitetshospital 

Hospitalet skulle rekruttere 10 medarbejdere og havde samtidig 6 langtidssygemeldte.

- Der var flere ansøgere end forventet, og vi har lige ansat 15 medarbejdere, tilføjer Jørgen Schøler Kristensen.

VIDEO: Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Jørgen Schøler Kristensen, fortæller fredag, at der er blevet ansat 15 ekstra medarbejdere. De skal læres op, og det tager et par måneder. Driften er først fuldt stabiliseret omkring den 1. april. Hør hele interviewet her.

Operationer udskudt

Det er blandt mangel på folk i Sterilcentralen, der har gjort, at 250 operationer i denne uge og mindst 80 i næste uge er blevet aflyst.

Sterilcentralen har på grund af driftsproblemer og personalemangel ikke kunne nå at vaske og sterilisere de instrumenter, som kirugerne skal bruge under operationerne.

Det fortalte hospitalsdirektøren til TV2 ØSTJYLLAND i fredags.

- Det er meget beklageligt. Vi laver dog stadigvæk akutte operationer og kræftoperationer, men de øvrige operationer har vi skåret kraftigt ned på. Det går forholdsvist ud over personer med problemer i bevægelsesapparatet, forklarede Jørgen Schøler Kristensen på daværende tidspunkt.

Andre hospitaler hjælper fortsat til

Oplæringen af de nye medarbejdere tager nogle måneder, og derfor tager det tid, før hospitalet er oppe på fuld kapacitet igen.

Vi vil gerne hjælpe, og vi har en dialog om, hvad det er, vi skal hjælpe med. 
Mette Vestergaard Rasmussen, kommunikationschef, Regionshospitalet Horsens 

Indtil da har meget af hospitalets nuværende personale meldt sig til at gøre en ekstra indsats, og samtidig har flere andre hospitaler sagt, at de kan hjælpe. Blandt andet Regionshospitalet Horsens.

- Vi vil gerne hjælpe, og vi har en dialog om, hvad det er, vi skal hjælpe med, sagde kommunikationschef Mette Vestergaard Rasmussen fra Regionshospitalet Horsens til TV2 ØSTJYLLAND tidligere på ugen.

De berørte patienter får direkte besked fra sygehuset. Patienter, som ikke har fået besked om aflysning af deres operation, skal møde op til den planlagte operationstid.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her