16 altaner må ikke bruges efter ulykke
Der er 16 altaner, der ikke må bruges efter den skrækkelige ulykke.
16 altaner må ikke bruges i en ejendom på Peter Sabroes Gade i Aarhus.
Det sker, efter der natten til søndag var en voldsom ulykke, hvor otte unge mennesker faldt 3,5 meter ned, da en altan styrtede sammen.
Sidenhen har boligselskabet Go'Bolig, der udlejer lejlighederne i ejendommen påbudt de resterende beboere ikke at bruge deres altaner.
Nu præciserer Go'Bolig over for TV2 Østjylland, at det helt præcist drejer sig om 16 altaner, der i øjeblikket ikke må bruges.
Mathies Svendsen stod på altanen, da den styrtede ned med ham og syv venner under en fødselsdagsfest. Han har tidligere beskrevet over for TV2 Østjylland, hvordan det føltes som frit fald i Tivoli Friheden, da altanen pludselig forsvandt under fødderne på dem.
- Den falder bare ud. Der var ikke noget varsel med, at den langsomt hoppede af, eller der var noget, der gav sig. Den forsvandt bare under os. Det minder lidt om frit fald i Tivoli Friheden, sagde han.
Vil til bunds i sagen
Det er endnu uklart, hvad årsagen var til, at altanen pludselig styrtede ned. Go'Bolig har hyret ABC Rådgivende Ingeniører til at lave en tilbundsgående undersøgelse af samtlige altaner i ejendommen, oplyser boligselskabet.
Og det er altså indtil, undersøgelsen er afsluttet, at altanerne ikke må bruges.
- Vi tager sagen meget alvorligt og har et ønske om at komme helt til bunds i denne sag. Derfor har vi sikret, at vi får de bedste eksperter til at vurdere, hvad der er gået galt hurtigst muligt, samt hvad der skal til for at gøre altanerne helt sikre at opholde sig på, siger Henrik Jakobsen, der er kommunikationschef i Go'Bolig.
Boligselskabet oplyser, at altanerne er blevet monteret i forbindelse med en renovering i 2018.
- Go'Bolig er derfor nu i kontakt med sagens parter - herunder entreprenøren, der har opført ejendommen for at vurdere, om der her kan findes en forklaring, står der i en pressemeddelelse, Go'Bolig har sendt til TV2 Østjylland.
Ingen tvivl om fejl
Aarhus Kommune har mandag også været til stede på adressen på Peter Sabroes Gade i Aarhus, hvor altanen styrtede ned.
- Vi har haft to ingeniører ude for at kigge på altan og muren, der står tilbage. Der er ingen tvivl om, at der er en fejl i vedhæftningen af altanen. Så vi går ikke videre selv. Nu går vi videre til ejer og beder dem bestille en analyse, siger Ann Hamborg, chef for Byggeri hos Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune, til TV2 Østjylland.
Der er ingen tidshorisont på, hvornår der foreligger en konklusion.
Østjylland Politi har ligeledes været på stedet for at foretage yderligere. undersøgelser af sagen, som politiet oplyser 'fortsat er under efterforskning'. Politiet har ikke yderligere kommentarer til, hvad undersøgelsen indtil nu har vist.
Allerede søndag talte TV2 Østjylland med Jens Frimor, der er byggesagkyndig og ejer af Dansk Bygningstjek. Han kunne med et kort blik på den nedstyrtede altan og det efterladte murværk vurdere, at altanen er sat forkert op. Ifølge ham har der ikke været nok til at bære den tunge altan.
- Det, jeg særligt lægger mærke til, er, at der ingenting er bagved til at bære altanen. Det er alene de porøse mursten, man har satset på. Det er ikke tilstrækkeligt, som man jo kan se, sagde han til TV2 Østjylland.