Arlas nye innovative legeplads indviet

Tirsdag indviede den østjyske mejerigigant Arla sit nye innovationscenter i Østjylland

Tirsdag blev Arlas nye innovationscenter i Skejby indviet. 

Et nyt center, der kræver kloge hoveder med innovative ideer, fordi hvert eneste land kræver specifikke fødevarer, som passer til befolkningens smagsløg.

Og hvis eksporteventyret går, som de håber i Arla, er der arbejdspladser til østjyderne.

- Det er en fantastisk festdag. Det er en markering af, at vi ny åbner et hus, men i virkeligheden tager et nyt skridt ind i fremtiden på vores innovationsrejse, siger Peder Tuborgh, der er CEO i Arla Foods.

Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods.
Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods.

Innovationscenteret, der har det internationale navn Arla Innovation Centre, skal være stedet, hvor Arla håber at udvikle fremtidens mejeriprodukter. Og mejeriets nye legeplads består blandt andet af et lille mejerianlæg, en række laboratorier, et såkaldt consumer house, og et costumer collaboration lab samt kontorfaciliteter. 

Det var kronprinsesse Mary, der tirsdag fik lov at klippe snoren og stå for den officielle indvielse, men bag glamouren og dagens festivitas ligger mange års tanker. For et innovationscenter kræver hjerner, der tænker ud af boksen, og det skal helst være de bedste.

Kronprinsesse Mary var med til indvielse af Arlas nye innovatiove center i Skejby
Kronprinsesse Mary var med til indvielse af Arlas nye innovatiove center i Skejby

- Vi kan investere i rasende dyrt teknologi, som du ser her, men det er først og fremmest medarbejderne, der er fundamentet for, at det bliver en succes, siger Peder Tuborgh.

Skal fastholde sin position

Det kræver dybtgående kendskab til markedet, og hvis arbejdspladserne også skal tilfalde østjyderne, skal Aarhus Universitet fastholde sin position som en af verdens førende talentfabrikker.

quote Vi kan investere i rasende dyrt teknologi, som du ser her, men det er først og fremmest medarbejderne, der er fundamentet for, at det bliver en succes

Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods

- Det handler om kompetencer, så det er en opgave, der ligger hos et af verdens bedste universiteter, Aarhus Universitet, og andre uddannelsesinstitutioner, der er leveringsdygtige i dygtige talenter. Så det handler om at sikre, at talenterne er der, så skal de nok blive ansat, siger Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune.

Det er altså ikke længere nok bare at sælge mælk. Innovation er en forudsætning for, at der skabes flere arbejdspladser her i landet, mener fødevareministeren, der også deltog i indvielsen af innovationscentret.

Aådan ser Arlas nye innovationscenter ud.
Aådan ser Arlas nye innovationscenter ud.

- Det kan sikre, at danske varer vedbliver med at udvikle sig, og at der kommer helt nye til. Hvis man skal være markedsledende som eksportvirksomhed og som land, er det helt afgørende for at kunne styre markedstrends, siger Esben Lunde Larsen (V), miljø- og fødevareminister. 

Og hvis Danmark fortsat skal være et af verdens førende fødevareproducenter med rod i landbrug, er det blot et spørgsmål om tid, før det kræver flere ansatte end de 150 personer, der i første omgang er planlagt på Arlas nye innovationscenter.

- Der er plads til flere folk, lad os sige det på den måde, siger Peder Tuborgh.

Det nye innovationscenter er på i alt 10.000 kvadratmeter, og det har kostet 270 millioner kroner.

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest