DF'er i oprør: Grotesk kommuner giver tilladelse til moskéer

Dansk Folkeparti kræver, at udenlandsk finansiering af religiøse bygninger i Danmark bliver standset. En af dem er for nylig opført i Aarhus

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Moskéen på Sintrupvej i Aarhus, som stod færdig sidste år, er en af dem, som DF'eren Martin Henriksen er stod modstander af. Foto: Arkiv / Folketinget

Nye, statsstøttede tyrkiske moskéer er allerede bygget eller er på vej flere steder i landet. Et af de nyligt opførte er moskéen på Sintrupvej i Aarhus, som fik opbakning fra kommunen.

Og den udvikling er fuldstændig uhørt, lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Det skal stoppes, og vi kræver en klar tilkendegivelse fra regeringens side, om hvorvidt regeringen støtter udviklingen eller ønsker at stoppe den. Der er ingen mellemvej her, udtaler Martin Henriksen i en skriftelig kommentar.

Det er fuldstændig grotesk, at kommunerne giver tilladelse til moskébyggeri, når det forværrer integrationen.
Martin Henriksen, DF

Ifølge Kristeligt Dagblad er otte ud af de i alt 27 tyrkiske moskéer i Danmark i gang med at ekspandere deres virke eller har ønske om at gøre det.

I Roskilde og Holbæk er to nye, statsstøttede tyrkiske moskéer for eksempel på vej. I Fredericia og altså også i Aarhus er der inden for et års tid åbnet nye moskéer.

Fuldstændig grotest

- Det er fuldstændig grotesk, at kommunerne giver tilladelse til moskébyggeri, når det forværrer integrationen, siger Martin Henriksen.

- Og det er endnu mere grotesk, at regering og Folketing holder hånden under Erdogans forsøg på at islamisere Danmark og Europa. Derfor vil DF forbyde, at udenlandske midler går til at opføre religiøse bygninger i Danmark.

Se mere til den nye moské i Aarhus i indslaget her. 

Fælles for moskéerne er, at de hører under Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse. Stiftelsen hører under den tyrkiske ambassade i København og Diyanet, det tyrkiske religionsministerium i Ankara.

Diyanet har udsendt og betaler lønnen til de i alt 29 tyrkiske imamer i Danmark. Derudover ejer de også moskébygningerne.

Det er ærgerligt, at der er gået politik i det, og jeg tror, at det er et spørgsmål om tid, før der er en stormoské i Aarhus. Der er stadig brug for en.
Ahmad Halimah, Forbundet af Islamistiske Foreninger

I Aarhus har der også gennem længere tid været et ønske om en stormoské i den vestlige del af byen. Men den plan blev forpurret af dokumentaren 'Moskéerne Bag Sløret', der blandt andet afslørede, at lokale imamer har undervist i stening af utro kvinder og vejledt kvinder til at blive hos deres voldelige mænd.

Efter afsløringerne mistede initiativtagerne til stormoskéen i Aarhus V den politiske opbakning, men en anden moské i området fik altså lov til at blive opført og er nu i brug. Den ligger på Sintrupvej blot én kilometer længere væk fra Gellerup, end stormoskéen var planlagt til at skulle være.

- Det er ærgerligt, at der er gået politik i det, og jeg tror, at det er et spørgsmål om tid, før der er en stormoské i Aarhus. Der er stadig brug for en, sagde formanden for Forbundet af Islamistiske Foreninger, Ahmad Halimah, til TV2 ØSTJYLLAND i den forbindelse.

Den nye moské i Aarhus har plads til 1.200 personer og indeholder bederum og konferencelokale. Kom med indenfor i videoen herunder:

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her