Dyreinternat på randen af konkurs - det vælter ind med katte

Dyreinternatet i Tranbjerg modtager rekordmange indleverede dyr. Det presser økonomien så meget, at de nu beder Aarhus Kommune og andre sponsorer om hjælp, hvis de ikke skal lukke og slukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Fra 2017 til nu har The Voice of Pets modtaget intet mindre end 2300 katte. Foto: Line Schou Jensen

Dyreinternatet i Tranbjerg, The Voice of Pets, har rygende travlt for tiden.

Men hvor det for de fleste andre virksomheder ville være en god ting, er sagen lidt en anden her.

For dyreinternatet resulterer det stigende antal indleverede dyr nemlig i økonomiske problemer, og det står nu så slemt til, at de rækker ud efter Aarhus Kommune og andre sponsorer.

- Det er på ingen måde en ’overskudsforretning’ at drive et internat. I mere end 70 år har vi selv fundet midlerne, men samfundet har ændret sig, og vi kan ikke længere holde os oven vande, siger Jesper Søderberg, direktør i The Voice of Pets.

 

Indfør kattelov

Alene i august modtog The Voice of Pets intet mindre end 98 katte.

Det får familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse Jens Jokumsen til at løfte pegefingeren.

- Der er simpelthen nogle, der ikke er gode nok til at tage sig af deres dyr. Vi har brug for noget ansvarligt ejerskab, forklarer han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener samtidig, at det er på tide at rette fokus mod en kattelovgivning.

- Vi har mange uønsket katte, der kommer til verden, som ingen vil tage sig af. En obligatorisk mærkning og registrering af danske ejerkatte, er en af de muligheder, der er, for at nedbringe antallet af indleverede katte, siger familiedyrschefen.

Katte kræver støtte

I de seneste tre år har The Voice of Pets modtaget 2300 katte.

De seneste par år har endda budt på et decideret katteboom. Foto: Line Schou Jensen

Fortsætter den tendens er kassen tom inden jul, forklarer direktøren.

Derfor beder han nu borgmester Jacob Bundsgaard (S) om hjælp.

- Vi kan ikke klare opgaven alene. Derfor kontaktede vi i sidste uge borgmester Jakob Bundsgaard, men vi har intet hørt fra ham. Dyrenes velfærd er selvfølgelig en topprioritet for os, og mon ikke det også̊ gælder for rigtig mange århusianere?

I de 70 år, dyreinternatet har eksisteret, har de ikke modtaget nogen form for støtte fra kommunen, selvom de – ifølge direktøren – har varetaget mange samfundsvigtige opgaver.

Tænker på fremtiden

Udover kommunal støtte håber The Voice of Pets, at andre private og virksomheder vil hjælpe økonomisk, så̊ Danmarks næststørste by fortsat kan have et internat.

- Vi har brug for al den hjælp, vi kan få. Vi trykker på alle knapper for at indhente økonomiske midler til at overleve nu og her, siger Jesper Søderberg.

Dyreinternatet er samtidig i gang med at omtænke deres måde at drive virksomhed på, så de på sigt sikrer sig et solidt økonomisk fundament i fremtiden.

-  Vi har lige det her store hul i pengetanken, vi skal have fyldt op, inden vi kan tænke på fremtiden. Det bliver et forfærdeligt tab for Aarhus, og jeg tør slet ikke tænke på standarden af dyrevelfærd i kommunen, hvis internatet lukker, slutter direktøren.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her