Ekspert er forsigtig optimist: - Jeg tror, kurven er knækket

Vi bør bremse genåbningen, men situationen kalder ikke på drastiske forholdsregler, lyder det fra ekspert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det bobler rundt omkring, og der er nogle små brande, vi skal have slukket, lyder det fra ekspert i COVID-19. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

En forsigtig optimist er bedre end ingen optimist.

Selvom antallet af nye smittede fortsat stiger i Aarhus, er afdelingslæge på Infektionssygdomme, Aarhus Universitetshospital Christian Wejse relativt fortrøstningsfuld ved de seneste tal.

Torsdag er 114 flere personer smittet med COVID-19 i løbet af det seneste døgn i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut. 39 af disse bor i Aarhus.

Oplagt at bremse genåbning

Christian Wejse mener, at vi skal tage den nuværende situation alvorligt, men synes ikke, der er grundlag for en alarmtilstand, hvor man lukker hele samfundet ned igen.

- Det er klart, at man skal tage bestik af, at vi nu har åbnet rigtig mange ting i samfundet mere og mere op, og at vi ser en stigning i antallet smittede. Det er oplagt, at vi bremser den genåbningsstrategi, der har været, men vi er ikke et sted, der kalder på nogle meget drastiske forholdsregler, siger Christian Wejse til TV2 ØSTJYLLAND.

Christian Wejse er forsigtig optimist i forhold til at knække coronakurven. 

En faldende tendens

Faktisk er afdelingslægen på Infektionssygdomme, AUH, relativt fortrøstningsfuld ved de seneste tal, især for Aarhus.

- Jeg tror, kurven er knækket. I sidste uge så vi en fordobling fra dag til dag, og nu er det en faldende tendens, vi er inde i. Det er stadig nogle relativt høje tal, men slet ikke med en stigningsgrad, som den, vi så i sidste uge. Jeg er egentlig forsigtig optimist i forhold til, at vi er ved at knække den her kurve og få bugt med den her stigning, siger Christian Wejse til TV2 ØSTJYLLAND.

Bobler og småbrande

Han understreger dog, at det fortsat kan "stikke af", hvis vi ikke er forsigtige.

- Vi skal regne med, at vi kommer til at se lignende udbrud i andre kommuner. Vi ser et jævnt stort antal af kommuner, hvor mange er smittede i den seneste tid, og det betyder, at det bobler rundt omkring. Der er nogle små brande, og dem skal vi sørge for at slukke, ellers kan det godt stikke af, for der er stadig en meget lille del af den danske befolkning, der er immune, siger Christian Wejse.

Slet ikke presset

På den korte bane kan der måske en periode med lidt flere indlæggelser, lyder det fra Christian Wejse.

- Jeg forventer ikke, at vi får travlt på hospitalet, men vi risikerer helt klart, at nogle de unge mennesker, der er smittede nu, kan smitte deres forældre eller bedsteforældre, og at nogle af dem kan blive så alvorligt syge, at de skal indlægges. Der kommer måske en periode, hvor vi ser lidt flere indlæggelser, men jeg forventer, at det er noget, vi kan håndtere. Hospitalsvæsenet er overhovedet ikke presset, som billedet er nu, siger han.

Her kan du få et overblik over, hvor mange nye, der bliver testet positiv for COVID-19 i de enkelte østjyske kommuner 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her