Far frygter det værste: 8-årig datter stoppet af varevogn
Tirsdag var Michael Torp Hansens 8-årige datter ude for en ubehagelig episode. Faderen frygter det værste, og vil derfor informere andre forældre.
Michael Torp Hansen og hans familie hyggede sig tirsdag aften ved aftensmadsbordet.
De sludrede om løst og fast og talte om en kommende ferie, de glæder sig til.
Familiens otte-årige datter var stille i et stykke tid, indtil hun pludselig tog ordet.
- Så fortæller hun, at da hun går alene hjem fra skole, holder der en mand i en blå varevogn på parkeringspladsen ved kirken. Han stirrer på hende, og kigger på hende på en måde, hun ikke bryder sig om. Så laver han en bevægelse som om, hun skal komme hen til varevognen, fortæller Michael Torp Hansen til TV2 Østjylland.
Pigen gik ved Hansted Kirke, da hun opdagede varevognen.
Løb ud af kirkegård
Den otte-årige pige var tydeligt påvirket over episoden, og det fik Michael Torp Hansen og hans hustru til at spidse ører.
- Vi har spurgt hende, om det kunne være et vink, men hun viste meget tydeligt med sine fingre, at manden lavede et 'kom her'-signal, siger Michael Torp Hansen.
- Hun bliver meget bange og ender med at løbe igennem kirkegården og ud af porten på den anden side. Hun går aldrig, som i aldrig, på kirkegården alene. Vi bor i området, og det ville hun aldrig gøre, hvis ikke hun var bange, tilføjer Michael Torp Hansen.
Han fortæller, at han og hans datter efterfølgende kørte op til stedet, hvor hun viste ham, hvad der skete i situationen.
- Da vi var nede at se området, sad min datter helt krøbet ind i sin jakke med sin bamse. Hun havde slet ikke lyst til, at vi skulle gå dén vej igen. Hun sagde også til mig på bedste børnedansk, at hun blev 'nervøs', og at hun sang, mens hun løb ud af kirkegården. Vi har selvfølgelig rost hende til skyerne for at gøre det rigtige, fortæller Michael Torp Hansen og uddyber:
- Vi tager det alvorligt, når hun siger det på den her måde og gør ting, hun ikke har lyst til, fordi hun oplever situationen som så forkert.
'Største mareridt som forælder'
Han fortæller, at den otte-årige pige ikke normalt hverken reagerer sådan, eller har fortalt om lignende episoder.
- Hun virkede nærmest flov over det, da hun fortalte det, og hun kunne forklare det meget tydeligt.
Michael Torp Hansen og hans hustru blev først chokerede over episoden, men de besluttede sig hurtigt for at reagere.
- Vi bliver jo helt paf, min kone og jeg. Det er nok ens største mareridt som forælder at få at vide.
Kan det ikke bare være en, der ville spørge om vej, eller noget andet helt almindeligt?
- Vi har selvfølgelig vendt og drejet det. Men hvem spørger en otte-årig om vej? Og hun er ret lille. Men forhåbentlig er det en, der har gjort det ved en fejl.
Han fortæller, at familien resten af ugen har arrangeret kørsel til og fra skolen.
- Hun var bange, og hun syntes, det var mærkeligt. Vi har talt med hende om, at hvis nogen retter henvendelse, når man går alene, og det føles forkert, så må man gerne gå sin vej, siger Michael Torp Hansen.
- Det er mere det med, at vi ikke forstår intentionen med det. Så nu kan vi ikke lade være med at holde øje med en blå varevogn. Der har været så mange sager i medierne, så som forælder frygter man jo det værste.
Anmeldt til politiet
Episoden er anmeldt til Sydøstjyllands Politi.
- Når det drejer sig om en otte-årig, så er det helt naturligt, at vi ikke oplyser flere detaljer om det. Men vi kan sige, at vi ikke via skolen eller andre steder har set yderligere af samme anmeldelser. Vi har også analysemæssigt set på, om der er kommet lignende anmeldelser ind, og det er der ikke, siger Finn Ellesgaard, der er vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.
Han oplyser, at politiet generelt modtager en del af den type anmeldelser, men at der heldigvis sjældent ligger nogen kriminelle forhold bag.
- Det er naturligvis svært at sige, hvad det drejer sig om i den pågældende situation, siger han og tilføjer:
- Pigen gør det ganske fornuftige, at hun skynder sig hjem. Man skal som barn eller ung tage kontakt til en voksen eller en forælder i sådan nogle tilfælde. Heldigvis er der i langt de fleste tilfælde en fornuftig grund, men det er alligevel et godt råd, siger Finn Ellesgaard.