Gymnasium indvier nybyggeri

Marselisborg Gymnasium har udvidet for 75 millioner kroner

Marselisborg Gymnasium har gennem det seneste par år mere lignet en byggeplads end et gymnasium. Og det med god grund.

Skolen har nemlig været i gang med en omfattende renovering og udvidelse af de gamle bygninger tæt på Tangkrogen i Aarhus. Nu er byggearbejdet færdigt, og skolen, der nu nærmest har fordoblet sit undervisningsareal, indvier fredag den 14. august nybyggeriet.

- Vi går fra 6 m2 til 12 m2 per elev. Vi får et tidssvarende undervisningsmiljø med grupperum, elevarbejdspladser og en stor lys kantine. Tidligere har vi ikke haft en fælles mødesal og har afholdt idræt på tre forskellige steder. Nu har vi fået en fantastisk multihal, hvor vi endelig kan være alle sammen. Vi glæder os meget til at tage de nye lokaler i brug, siger rektor Arvid Bech i en pressemeddelelse.

Marselisborg Gymnasium, der er fra 1898, har fået en spritny multihal, en ny undervisningsfløj med 18 moderne lokaler og en stor kantine, der kan bespise 300 personer.

Marselisborg Gymnasium købte i 2010 skolen af staten og påbegyndte planerne om en udvidelse.

- Det var en udfordring at renovere den bevaringsværdige hovedbygning i samme stil som fra 1904. I det hele taget har det været en udfordring at forene det nye med det gamle. Det har arkitekterne GPP ramt fantastisk godt. Den hvide bygning står godt med den nye multihal i hvid beton, der er gravet ned i terræn, så det ikke ligner en mastodont, siger Arvid Bech.

Cirka 800 elever går på skolen, og på fredag kan de se frem til, at Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune, og rockorkestret Go Go Berlin står for den officielle indvielse af de nye faciliteter.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger