Historiske torve og pladser skal forandres
Aarhus Kommune ønsker at forandre flere torve og pladser. Visionen er, at de skal indbyde til mere ophold og aktivitet i grønne omgivelser.
Engang lå rådhuset her, og senere krydsede sporvogne området.
I dag bruges områderne Lille Torv og Store Torv i hjertet af Aarhus primært til gennemgang, markeder og shopping.
Nu foreslår rådmand for Teknik & Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) i samarbejde med områdets interessenter at bruge fire millioner kroner på at forandre området mellem Lille Torv og Store Torv.
- For mig handler det om at sørge for, at vores torve og pladser kan bruges af mennesker. Vi har to torve, som ikke kommer til udtryk, i den måde de anvendes på i dag, fortæller Bünyamin Simsek til TV2 ØSTJYLLAND.
Derudover er visionen at skabe et mere grønt område, hvor der skal plantes træer, der kan tage blæsten.
Vanddragen flyttes
I dag kan man opleve kunstværket Vanddragen foran Domkirken på Store Torv, men med den nye visionsplan for området, ønsker Bünyamin Simsek også at gentænke Vanddragens placering.
- Det koster 1 million kroner at renovere Vanddragen, men i stedet foreslår jeg at køre den på depot og finde en anden plads til den. Men under dragen ligger et kæmpestort vandanlæg, som vi vil bruge til gavn for børn og voksne, fortæller han.
Og den plan er Aarhus Cityforenings direktør, Claus Bech, glad for.
- Vi har selv presset på om planerne om Vanddragen. Den står som en bastant stålkonstruktion og hæmmer området, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.
Et attraktivt område
Med den nye visionsplan håber både rådmand Bünyamin Simsek og Aarhus Cityforening at områderne bliver mere levende, hvilket kan komme både forretninger og borgere til gode.
- Hvis man får skabt et mere attraktivt miljø, mere udeservering og ophold kan det måske få folk til at handle mere, fortæller Claus Bech.
Hvis forslaget får opbakning, håber Bünyamin Simsek også at kunne inddrage og gentænke områderne Vor Frue Plads og Bispetorvet.
- Bænke gør det ikke alene. Vi skal have mere liv på vores pladser. Også når solen ikke skinner, fortæller Bünyamin Simsek.