Rådmand efter hærværk: Alle uanset seksualitet, køn og etnicitet skal kunne færdes trygt

Det har været vigtigt for rådmanden i Aarhus at få renset regnbue-bænken hurtigst muligt. Den er et symbol på mangfoldighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Regnbuebænken foran Ceres Park stadion er tirsdag tilbage i sine oprindelige farver. Ifølge rådmanden for teknik og miljø er bænken et symbol på, hvad Aarhus Kommune står for. Foto: Aarhus Kommune

For rådmand Bünyamin Simsek (V) er bænken foran stadionet Ceres Park i Aarhus ikke bare en bænk.

Den er med sine regnbuefarver et symbol på, hvad Aarhus Kommune står for, og derfor er den nu blevet renset for den grønne farve, den fik under et hærværk begået i pinsen.

- Det har været vigtigt for mig, at vi fik renset bænken hurtigst muligt. I Aarhus hylder vi mangfoldigheden, og vi tolerer under ingen omstændigheder, når nogen forsøger at angribe mangfoldigheden, siger Bünyamin Simsek, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

I Aarhus er alle nemlig velkomne, siger han.

Alle skal uanset seksualitet, kønsidentitet eller etnicitet kunne færdes trygt og frit i Aarhus.
Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

- Alle skal uanset seksualitet, kønsidentitet eller etnicitet kunne færdes trygt og frit i Aarhus, og derfor tager jeg skarpt afstand fra, at når enkeltpersoner eller foreninger forsøger at skabe utryghed.

Aarhus' rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek (V).

Modstand mod homofobi

Bænken blev sat op, efter den aarhusianske fodboldspiller Viktor Fischer under en superligakamp mellem FC København og OB blev udsat for homofobiske tilråb.

- Med den debat, der florerer lige nu, synes vi, at det var det bedste statement, vi kunne lave som kommune. Vi vil gerne sende et signal om mangfoldighed, og vi vil gerne sende det signal uden at moralisere, sagde kommunikationschef for afdelingen for Teknik og Miljø Sune Bové i april til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan så bænken ud efter hærværket.

I Pinsen blev bænken så udsat for hærværk - formentlig af en gruppe nationalsocialistiske aktivister, der er imod homoseksuelle.

På bænken blev der påsat to klistermærker, som viser logoet på en nationalsocialistisk bevægelse kaldet Den Nordiske Modstandsbevægelse.

På bevægelsens hjemmeside, nordfront.dk, er der desuden blevet udgivet et indlæg, der beskriver, hvordan aktivister fra deres gruppe står bag hærværket.

Dette er et af de klistermærker, der blev sat på bænken under hærværket, der forestiller logoet for Den Nordiske Modstandsbevægelse.

De beskriver, at årsagen til den nu mørkmalede bænk er, så 'normale mennesker igen kan benytte bænken uden at blive mindet om unaturlig livsstil og fordærvet adfærd'.

VIDEO: Sådan se bænken ud efter hærværket.

Dukke mod masseindvandring

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med Østjyllands Politi, der på nuværende tidspunkt hverken kan be- eller afkræfte, hvem der står bag.

Politiet bekræfter dog, at de efterforsker påstanden om, at det er den nationalsocialistiske gruppe.

Politiet efterforsker også, om der er en sammenhæng mellem hærværket og en episode fra Randers, hvor en dukke i menneskestørrelse er blevet hængt i en løkke fra et Føtex-supermarked med et skilt om halsen.

Dukken foran Føtex på Dytmærsken i Randers.

På skiltet står der:

Jeg tog til Danmark og begik overfaldsvoldtægt på hvide kvinder. Nu hænger jeg her som fortjent. Stop masseindvandringen.

På hjemmesiden nordfront.dk skriver de, at bagmændene bag den episode også er nationalsocialistiske aktivister.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her