Insekter og rislende vandløb skaber glæde på plejehjem

Haverne på plejehjemmene i Aarhus udnyttes til et rigere dyreliv – til gavn for beboere, insekter og dyr

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det lille vandhul på Plejehjemmet Vestervang 44 har vagt stor begejstring hos både forstander Pernille Scherling Frisch (tv) og beboer Elin Alise Frederiksen. Foto: Sisse Dupont, fotograf, Aarhus Kommune

Masser af plads til insekter, frøer og fugleliv skal skabe liv og livsglæde på plejehjemmene i Aarhus.

I samarbejde med Naturhistorisk Museum og Buus Anlægsgartner har fire plejehjem i Aarhus fået anlagt vandhuller til gavn for beboerne og ikke mindst den vilde natur i byen.

Det er dejligt, at vi har det her lille åndehul. Jeg er virkelig glad for at sidde herude og lytte til vandet, der klukker.
Elin Alise Frederiksen, beboer

Det er det kommunale projekt Plant Liv i Sundhed og Omsorg, der arbejder med at skabe liv og livsglæde på plejehjemmene i Aarhus, der har formidlet det såkaldte ”Wild Aarhus”-projekt til plejehjemmene.

Her var man hurtig til at takke ja til at få forskønnet deres haver med rislende vandløb, svævende guldsmede og kvækkende frøer, som kunne bringe glæde til beboerne.

- Det er dejligt, at vi har det her lille åndehul. Jeg er virkelig glad for at sidde herude og lytte til vandet, der klukker. Jeg tager tit min kaffekop med herud – jeg er ikke ret meget for at være inde, hvis der er mulighed for at komme ud, siger beboer Elin Alise Frederiksen.

Livskvalitet og forbedret dyreliv

Forstander Pernille Scherling Frisch er enig og mener at initiativet har gjort gårdhaven skønnere at se på.

- Det er så meget liv omkring med insekterne og fugle, der kommer og bader – alt det synes beboerne er spændende. Dyrelivet havde jeg slet ikke tænkt over på forhånd, men tanken om at vi er med til at skabe en diversitet i naturen er ren win win, siger Pernille Scherling Frisch.

Et andet projekt i Aarhus kaldet ’Havevenner’ giver ældre muligheden for at komme i haven og nyde naturen, selvom de ikke længere selv ejer en.

Vandhullerne er en del af projektet ”Wild Aarhus”, der fokuserer på af få flere vandhuller i byen og er finansieret af Puljen for Grønne Ildsjæle og Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og skabt i samarbejde med Buus Anlægsgartner A/S.

Tag med på guidet tur

Fredag d. 11. august arrangerer Naturhistorisk Museum en gratis guidet tur, hvor de vil fortælle om og undersøge livet i biotoperne, som vandhullerne også kaldes, og hvad de betyder for naturen i Aarhus. 

Turen er åben for alle og starter på Plejehjemmet Vestervang 44, hvor forstander Pernille Scherling Frisch og beboerne vil fortælle om, hvad vandhullet har betydet for dem.

Rundvisningen starter på Plejehjemmet Vestervang 44, 8000 Aarhus C fredag d. 11. august kl 14 og varer ca. to timer i alt.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her