Miriam har passet syv børn fra vejen: Så kan lægekollegaer komme på arbejde
De seneste dage er Miriam Mogensen stået op til nogle ret anderledes arbejdsdage. Som en slags indehaver af sin egen børnehave.
Mange børnehaver og skoler har de seneste dage opfordret til at holde børnene hjemme. Men hvad gør man så? Særligt hvis man er forælder og har en samfundsvigtig opgave som læge. For nogle familier i Brabrand er Miriam Mogensen trådt til.
Hun har lavet sin helt egen børnehave.
Som blandt andet åbnede fredag morgen kl. 7.
Det første barn bankede på døren for at komme ind - senere kom endnu en, og endnu en. Til sidst var de syv - klar til at blive passet.
Men Miriam Mogensen er hverken pædagog eller lærer. Hun arbejder som administrativ medarbejder i hospitalsstaben på Aarhus Universitetshospital.
Læge skulle på arbejde
Da det onsdag blev klart, at mange børn ikke kunne blive passet i skole eller børnehave, så stod nogle af Miriam Mogensens kollegaer i et problem.
Hendes nabo er nemlig læge på Aarhus Universitetshospital, og det var vigtigt, at han kom frem til sin vagt - så der var brug for at træffe en hurtig beslutning.
- Så tænkte jeg; 'jeg gør størst gavn, hvis jeg bliver hjemme og passer deres børn, fortæller Miriam Mogensen til TV2 Østjylland.
Så det gjorde hun - og hurtigt greb det om sig. De seneste to dage har hun passet i alt syv børn fra vejen, samtidig med hun har forsøgt at passe sit eget arbejde sideløbende.
- Det var bare at smække døren op og sige; er der andre, der har brug for at få børnene passer, så sender i dem bare herover, fortæller Miriam Mogensen.
Hendes mand arbejder også som administrativ medarbejder, og de to har derfor kunnet skiftes til at arbejde og til at passe børn.
Alle må gøre, hvad de kan
Ikke alle forældrene til de børn, Miriam Mogensen har passet, er læger - men det har fyldt for Miriam Mogensen, at det var vigtige samfundsopgaver, der skulle udføres, hvor forældrene var nødt til at komme på arbejde.
- I bund og grund betragter jeg også mit arbejde på Aarhus Universitetshospital som vigtigt, men jeg kan gøre det alle steder - der er nogen, der er nødt til at komme på arbejde, siger hun og uddyber:
- Jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi gør, alt hvad vi kan for at de ting, der skal kunne lade sig gøre i samfundet, kan det.
Derfor har hun tænkt meget over både at aflaste pædagoger og hjælpe til, så vigtige samfundsfunktioner kan komme på arbejde.
- Jeg vil gerne bidrage med det, jeg kan, og det koster mig ingenting ud over lidt ekstra støj, mens jeg arbejder og lidt flere forstyrrelser end sædvanligt, siger hun grinende.
Mange rugbrødsmadder
Dagene er også gået rigtig godt på trods af forstyrrelser. Der er blevet tegnet, læst lektier og kælket.
- Og så er der blevet spist rigtig mange rugbrødsmadder med leverpostej og makrel, siger Miriam Mogensen.
Børnene, der i dag har tilbragt dagen ved Miriam Mogensen, er i alderen fem-otte år.
- Så hjemmet har både været lidt børnehave og lidt indskoling i dag, siger hun.
Og det er i den grad også blevet vel modtaget på vejen, at Miriam Mogensen har rakt ud med en hjælpende hånd.
- De har i første omgang været rigtig glade for tilbuddet. Det har kun været positivt. Jeg tror også, det har givet lidt ro i sindet, at de har kunnet tage afsted med god samvittighed uden at føle, de lader børnene i stikken, siger hun.
For Miriam Mogensen har det været lidt som at være tilbage i corona-tiden, hvor det meste var lukket ned, og danskerne var nødt til at stå sammen og hjælpe hinanden. Heldigvis vil hun rigtig gerne hjælpe de naboer, hun har.
- De er også rigtig gode naboer og enormt hjælpsomme i dagligdagen selv, siger Miriam Mogensen.
Følg vores dækning af snestormen og dens konsekvenser her:
Spørgsmål eller kommentar? Skriv til os!