Østjysk gin er populær

/

Mange mennesker har været til romsmagning og whiskysmagning, men lige nu er det gin, der er in.

To østjyder har i årevis for sjov har lavet deres helt egen gin på hobbyplan. Hvad de ikke kunne forudse var, at resultatet er blevet så godt, at deres produkt bliver efterspurgt af kendere i både Danmark og udlandet.

- Jeg tror stadigvæk, vi er der, hvor vi ikke helt selv tror på os selv som ginproducenter, vi tror stadigvæk på os selv som legekammerater, siger Lars Toke Graugaard, der er ginproducent og står bag Spirit of Njord.

Fra ukendt til anerkendt

Ginbryggeriet startede med at lave gin for sjov til venner og familie, men er nu pludselig blevet efterspurgt af eksklusive barer og restauranter i København, Aarhus og London.

Og selvom de fleste foretrækker gin i en tonic eller cocktail, er det i dag helt almindeligt at drikke gin i ren form.

- Da vi gik i gang, syntes folk, det var noget mærkeligt noget, de sagde: gin, hvad fanden er det? Er det ikke bare sådan noget, der smager af fyrenåle?, siger Troels Præst Andersen, ginproducent, Spirit of Njord.

Og de to østjyders gineventyr, har givet dem noget at tænke over.

- Der er også folk, der har bedt os om at lave en forretningsplan, og der har vi indtil videre sagt nej tak, det ødelægger legen for os lige nu, siger Lars Toke Graugaard, der ikke afviser det kan blive en nødvendighed i takt med succesen.

Du kan se mere om de to østjyders gineventyr i tv-indslaget øverst på siden.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her