Østjyske iværksættere sælger firma for 130 millioner

Matas har købt Firtal Group med base i Lystrup for 130 millioner kroner

Matas køber Firtal Group, der har flere e-handelsplatforme, for 130 millioner kroner. Det skriver Matas i en fondsbørsmeddelelse.

Firtal Group har adresse i Lystrup og er startet af aarhusianerne Mikkel Harken Salling og Jesper Ernst Hvejsel. De ejer blandt andet hjemmesiderne Helsebixen.dk og Made4men.dk, der sælger henholdsvis helseprodukter og plejeprodukter til mænd. 

- Lige fra vores allerførste møde med Firtal Groups stiftere har vi haft en fælles vision om at skabe en ny aktør inden for sundhed og velvære med et netværk af digitalt fødte brands rettet mod skarpt definerede målgrupper. 

- Sammen kan Firtal Group og Matas realisere denne vision hurtigere og med større gennemslagskraft end hver for sig, skriver administrerende direktør i Matas Gregers Wedell-Wedellsborg.

Vil sælge mere på nettet

Opkøbet kommer som en del af Matas' strategi om at satse langt mere på salg via nettet. Salget via nettet steg med 50 procent i første kvartal af Matas' regnskabsår, der sluttede med juni.

- Med Firtal Group forventer vi samlet set næsten at fordoble vores andel af e-handelsmarkedet samt at tage et stort skridt mod en realisering af vores ambition om at blive den førende aktør på e-handelsmarkedet for sundhed og velvære, skriver Gregers Wedell-Wedellsborg.

Ifølge meddelelsen omsatte Firtal Group for 91 millioner kroner sidste år og har 45 fuldtidsansatte.

Ifølge Finans.dk ejer Christian Stadil, der er kendt for sit ejerskab af Hummel, 10 procent af Firtal Group, som han investerede to millioner kroner i som led i DR-programmet Løvens Hule.

VIDEO: Det er ikke kun nethandel, man kan tjene store penge på. Et ægtepar i Brædstrup tjener penge på noget så specielt som afføring fra heste. Videoen er fra 24. august 2018.
grønt grøntsager mad veganer veganere vegansk

Regeringen vil indføre to vegetardage i statens kantiner

Hornslet Skole pavillon

Ny skole på vej: Her er de mulige placeringer

Silkeborg-træner Kent Nielsen må undvære tre coronaramte spillere i søndagens hjemmekamp mod Vendsyssel.

Coronavirus sender tre Silkeborg-spillere i isolation

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

Amalie Dalby

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'