Skole revser forslag: Ingen har spurgt os

Udvalg for Regional Udvikling vil lukke STX på Aarhus Gymnasium på Dollerupvej. Vicedirektøren frygter for de politiske prioriteringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Aarhus Gymnasium, Aarhus C, risikerer at lukke. Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Det tyder på, at Aarhus Gymnasium på Dollerupvej ikke skal sætte røde studenterhuer på eleverne meget længere.

For andet år i træk har STX på Aarhus Gymnasium på Dollerupvej i Aarhus C haft for få ansøgere ved skolestart.

Derfor har Udvalg for Regional Udvikling foreslået, at man ikke skal kunne ansøge om en plads på STX Aarhus Gymnasium til næste optagelse. De vil lukke uddannelsestilbuddet. 

Skal man prioritere elevsammensætning eller det individuelle frie valg?
Lasse Munk Madsen

En situation, Aarhus Gymnasium – herunder vicedirektør Lasse Munk Madsen – ikke føler sig hørt i.

- Vi er på intet tidspunkt blevet hørt. Det virker ikke som om, de har været interesseret i at have en dialog med os, siger Lasse Munk Madsen.

Udvalget for Regional Udvikling frygter, at det faglige niveau ikke kan leve op til kravene, forklarer Anders Kühnau, som er regionsrådsformand i en pressemeddelelse.

- Det afgørende er, at de unge i regionen har gymnasietilbud af høj kvalitet. Vi skal ikke bevare institutioner, hvis der ikke er nok elever til at opretholde den kvalitet, siger Anders Kühnau.

Men vicedirektøren føler sig stadig ikke overbevist om, at det kræver, at STX Aarhus Gymnasium skal lukke og slukke.

- Jeg er nysgerrig på, hvad den politiske dagsorden er. Skal man prioritere elevsammensætning eller det individuelle frie valg?, siger Lasse Munk Madsen.

Lige nu er der to årgange med seks klasser i alt, men hvis Udvalget for Regional Udvikling får deres vilje, vil der ikke være nogen elever at se til næste skolestart.

Den 13. november sendte Aarhus Gymnasium et høringssvar ud, fordi de ikke følte sig hørt af regionen.

- De manglende data, manglende analyser og den manglende dialog giver indtryk af, at den udsendte kapacitetsfastsættelse er udtryk for en usaglig forvaltningsmæssig afgørelse, der bygger på politiske hensyn fremfor et faktuelt oplyst og gennemsigtigt grundlag. Der er ikke udvist vilje til at ville ændre ved de parallelsamfundstendenser, som er gældende i Aarhus, skriver direktør for Aarhus Tech, Anette E. Lauridsen.

- Vi har respekt for den politiske prioritering, men jeg frygter, der er elever, som kommer i klemme, og ikke får det frie uddannelsesvalg, afslutter Lasse Munk Madsen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her