Strengere lovgivning ved identitetstyveri på sociale medier

Politikere mener, at det skal være nemmere at gribe ind overfor identitetstyveri på sociale medier

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Lovgivningen om identitetstyveri skal laves om, så den omfatter identitetstyveri på de sociale medier.

Lovgivningen er for slap, når det kommer til identitetstyveri på sociale medier.

Det mener et stort flertal af de politikere, som TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med.

I går stod Anders Stage Laursen frem og fortalte, hvor magtesløs han føler sig efter at hans billeder og navn bliver misbrugt på diverse datings-apps gennem det seneste halve år.

25-årige Anders Stage Laursen fik stjålet sin identitet på Tinder. Han har kontaktet politiet, men her lød beskeden, at han selv måtte kontakte Tinder, så sagen er ikke blevet anmeldt.

Identitetstyvene sendte billeder af deres kønsdele og skrev perverse beskeder til piger, mens de udgav sig for at være Anders Stage Laursen.

I øjeblikket er det ikke ulovligt at misbruge andres billeder med mindre identitetstyven får økonomisk gevinst ud af det. Det har fået Christiansborgpolitikerne til at reagere.

- Vi skal altså have lovgivningen gået efter i sømmene og sikre, at den modsvarer det samfund, vi har i dag. Identitetstyveri er noget andet end da vi bare havde papir og kuglepind, siger Trine Bramsen (S), retsordfører.

Det virker meget stødende overfor almindelige mennesker,
Preben Bang Henriksen (V), retsordfører

Flere ressourcer

Hun mener, at politiet skal have flere ressourcer til for eksempel it-eksperter. Og så skal der laves en central enhed, der tager sig af den slags sager.

- Vi har et forkert set up. I dag skal man gå ned på den lokale politistation og anmelde det. Men den, der har begået kriminaliteten, kan jo sidde langt væk bag en computerskærm og har ikke nødvendigvis noget med lokalsamfundet at gøre, siger Trine Bramsen.

TV2 ØSTJYLLAND har lavet en rundringning til samtlige partier. Dem, der har svaret, mener, at lovgivningen skal være skrappere, når det kommer til identitetstyveri på de sociale medier.

- Problemet er, at vi opererer med en straffelov fra 1933. Den tager højde for personer, der er blevet snydt økonomisk ved brug af falsk identitet. Men alle de andre situationer, som kan være vældig belastende for den enkelte, omhandler den ikke. Det virker meget stødende overfor almindelige mennesker, Preben Bang Henriksen (V) retsordfører.

Øverst kan du se hele indslaget om reaktionerne på identitetstyveri på de sociale medier.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her