Termiske kameraer skal undgå flere tragedier som Nicks
I 2017 blev Nick Langkjær fundet død i Aarhus Havn. Siden har hans far kæmpet for, at andre ikke skal ende i samme tragedie som ham.
Mindst ni personer er druknet i åen eller i Aarhus Havn siden 2003. En af dem er Nick Langkjær. Han var den 29. januar 2017 i byen med sine venner, men han vendte aldrig hjem.
I månedsvis søgte man efter den unge mand, mens hans forældre ikke kunne gøre andet end at vente ved telefonen. Dag og nat. Først efter tre måneder fandt man hans lig i Aarhus Havn.
Siden har hans far, Lars Henrik Langkjær Hansen, gjort det til sit livs kamp, at hans søn ikke døde forgæves.
- Det er noget af det værste, man kan opleve i livet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Han kræver bedre sikkerhed på havneområdet, så der ikke sker flere drukneulykker, og nu er det mål kommet et skridt tættere på.
Aarhus Kommune har netop opsat det første af tre varmesøgende kameraer, der skal opdage, hvis der falder en varm krop i vandet. Kameraet sender direkte besked til alarmcentralen, der kan rykke ud med det samme.
- Enhver ting, der bliver gjort bedre for at høje sikkerheden, er jo godt, siger Lars Henrik Langkjær Hansen, der vil fortsætte sin kamp.
Et termisk kamera er blot et lille skridt på vejen, mener han.
Den holdning deler rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek. Han forklarer, at man allerede har lavet flere tiltag på havnen i samarbejde med TrygFonden.
- Det står ikke alene. Der er også kommet flere kranse, stiger og hegn, hvor det er nødvendigt, siger han.
Kommunen kan gøre meget, men rådmanden mener også, at vi skal blive bedre til at passe på hinanden, når vi går i byen. Det er om natten, de fleste drukneulykker sker.
- Vi kan ikke hegne os ud af problemet.
Kommunen har uddelt ølbrikker med budskabet om, at man skal sørge for, at ens venner kommer godt hjem fra byen, hvis de ikke kan tage vare på sig selv.
- Vi skal også passe på hinanden og os selv. Vi har alle et ansvar for at passe på vores venner og vores kære, siger rådmanden.