Trodser tendens: Forening har stor succes med at finde frivillige
Stik imod den frivilligmangel, som mange foreninger oplever, så har Beder Malling Idrætsforening stor succes med at finde frivillige, og mener at de har knækket koden.
"Hjælp med at servere kaffe og pølsehorn til Trille Trolle håndbold i to timer."
Sådan står der blandt andet på den seddel, som har ledt til mange flere frivillige hos Beder Malling Idrætsforening.
Her har de nemlig prøvet kræfter med en forenklet tilgang til frivillighed. Gennem kampagnen ”Ta’ en for holdet” kan frivillige donere to timers frivilligt arbejde uden at skulle forpligte sig til et større ansvar.
Det er netop også det, der tiltrak Lilli Marie Hansen, der et par gange om måneden giver en hånd med i foreningens café, Café Klubånd.
- Det er en befrielse at man ikke har det ansvar, og at man lige kan melde sig til at tage et par timer og vide, at det er godt nok, siger Lilli Marie Hansen.
Hun nyder at kunne komme og være en del af det sociale og samtidig hjælpe til, men uden at have for mange forpligtelser eller for stort et ansvar.
Det er netop også fleksibiliteten og det lave timetal, som foreningsudvikler hos Beder Malling Idrætsforening, Christine Winding-Lauritzen, mener, har fået de frivillige til at melde sig.
Tidligere har Beder Malling Idrætsforening nemlig haft problemer med at finde nok frivillige, men det har ændret sig. Alene i sidste uge, meldte tre nye frivillige sig.
- Når folk ser vores ”Ta’ en for holdet”-kampagne, så er responsen, at det er konkret og lige til at gå til. Det er noget de kan forstå, og som de gerne vil bakke op om, siger Christine Winding-Lauritzen.
- Så vi har helt sikkert fat i noget, fortsætter hun.
Men hvordan kan du vide, at det netop er kampagnen, der gør en forskel?
- Det er selvfølgelig gennem en dialog med de forældre og de gæster, jeg møder herinde og har en god snak med, siger Christine Winding-Lauritzen.
- Når vi til arrangementer fortæller om, hvad det er for noget arbejde, de frivillige laver, så får vi direkte respons, og det er noget af det allerbedste, fortsætter foreningsudvikleren.
Et vigtigt samlingspunkt
Hun mener også, at en del af hemmeligheden ligger i at fortælle den gode historie om foreningslivet, og hvilken betydning det har for fællesskabet, at man bakker op om foreningen ved at tilbyde at være frivillig.
Og for de medlemmer, der efter aktiviteter i foreningen bruger caféen, har det stor betydning, at de frivillige skaber rammen for et mødested.
Læs også:
- Man kan mærke, at der sker mere herude. Når jeg er herude om mandagen, slutter vi af med kaffe sammen med nogle badmintonspillere. Det er jo også en frivillig, der står og laver den kaffe, siger Birte Mahler.
Og Michael Nielsen, der også får en kop kaffe i Café Klubånd er enig.
- Det er vigtigt, at man stadig har muligheden for at have noget herude. Det er et samlingspunkt, og ellers ville der ingenting være, siger Michael Nielsen.