Unge-kriseledelse holder første møde – har fokus på kommunikation

I denne uge holder unge-kriseledelsen i Aarhus Kommune de indledende møder. De skal hjælpe kommunen med at dæmme op for smittespredningen blandt unge.

Hvordan formidler man råd og retningslinjer om COVID-19 til unge, så det trænger ind?

Det er blot et af de spørgsmål, som den såkaldte unge-kriseledelse i Aarhus skal forsøge at svare på.

De skal nemlig hjælpe Aarhus Kommune med at dæmme op for smittespredningen blandt unge, og netop nu arbejder de på, at komme frem til en strategi, som virker.

- Lige nu kigger vi meget på kommunikationen. Hvordan gør vi de ting bedre, som vi allerede har gjort. Vi kan se, at de studerende tager det seriøst. Blandt andet ved at mange studerende bruger det testcenter, der er sat op i Universitetsparken, siger Alexander Estrup, der er medlem af unge-kriseledelsen i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er Aarhus Kommune, der har nedsat unge-kriseledelsen. Når man taler om smittetal, er de unge i landet, og især i Aarhus, i den seneste tid nemlig blevet udpeget som den gruppe, hvor der er flest smittet.

VIDEO: Der er fortsat stor smitte blandt de unge. Tæt på 42 procent af de smittede de seneste 14 dage er mellem 10 og 29 år, sagde sundheds- og ældreministeren Magnus Heunicke (S) på dagens pressemøde.

Forventer anderledes inputs

Det er stadsdirektør Niels Højbjerg, der er ansvarlig for unge-kriseledelsen i Aarhus, og han glæder sig til i morgen, onsdag, hvor de studerende og kommunen skal holde møde om, hvordan de kan komme smitten til livs blandt unge.

Han forventer, at han får inputs fra unge-kriseledelsen, som han ikke selv var kommet frem til.

- Jeg forventer bud på, hvordan man ansvarligt kan lave foranstaltninger, rammer og samværsformer som gør, at man kan være sammen uden at smitte hinanden, siger han.

Unge-kriseledelse består blandt andet af studenterrepræsentanter.

Gameren Charlotte Ernst

Flere kvinder griber controlleren

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

Kattegatcentret

Trods løfte fra regeringen: Kompensation til dyreparker reduceres voldsomt

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Regnbue efterår

Flot eftermiddag med sol og 12 grader

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft