Bageri kåret som landets bedste – siden er det kun gået en vej

Bagergården i Hinnerup fik i oktober titlen 'Danmarks bedste bageri', og den har haft stor betydning for salget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Sådan ser der ud hos Danmarks bedste bageri.

Det er sjældent en dårlig ting at være de bedste. Heller ikke når gælder om at lave det bedste bagerbrød. Den ære tilfaldt i oktober Bagergården i Hinnerup, der lige siden har oplevet en tiltagende kundestrøm.

Faktisk er omsætningen steget med 15-20 procent, og generelt har bageriet fået en del mere at lave.

Vi har ansat to nye folk, fordi vi har fået så travlt.
Anders Pedersen, medejer, Bagergården, Hinnerup

- Det har været meget overvældende. Vi har ansat to nye folk, fordi vi har fået så travlt, siger bagermester Anders Pedersen og fortsætter:

- Hver fredag og lørdag har vi omkring 1500 kunder. Det er ret vildt.

VIDEO: Anders Pedersen (tv.) ejer sammen med sin far Jørgen Petersen Bagergården i Hinnerup. Sådan her lød det fra dem, da de i oktober fik titlen som Danmarks bedste. Konkurrencen var sat i søen af OpdagDanmark.

Kunder kommer langvejs fra

Han driver bageriet sammen med sin far, Jørgen Pedersen, og i første omgang vidste de slet ikke, at der var en konkurrence om at blive årets bageri.

Men det har de så sandelig fundet ud af, efter de vandt.

- Mange kunder har været forbi og ønske os tillykke, og det er ikke kun de lokale. Der har været folk fra Slagelse og Fredericia, som fortæller, at de altid støtter os, når de er på de her kanter, siger Anders Pedersen.

Bageriet i Hinnerup har mange år på bagen. Her en reklame fra dengang, hvor bageriet var ejet af Jørgen Pedersens far Willy Pedersen. Dengang kunne man få en the-bolle til 45 øre. 

Næsten 3000 stemmer

Flere end 32.500 danskere stemte på, hvem de syntes skulle have hæderen som Danmarks bedste bageri.

2861 af dem stemte på Bagergården i Hinnerup.

- Det er en utrolig stor ære, at vi har så mange kunder, der har stemt på os, sagde Jørgen Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND efter kåringen.

- Vi står op hver dag og prøver at bage noget godt brød, og så kan man ikke få større hæder, lød det videre fra ham.

I gang med generationsskifte

Bagergården er i gang med et generationsskifte, hvor sønnen Anders på sigt skal tage over efter faren.

Vi står op hver dag og prøver at bage noget godt brød, og så kan man ikke få større hæder.
Jørgen Pedersen, medejer, Bagergården, Hinnerup

Sønnen har droppet en karriere i et stort tømrerfirma for at lære bagerfaget, så han kan overtage forretningen i stedet for at familien må sælge den, når Jørgen Pedersen vil trække sig tilbage.

Jørgen Pedersen begyndte som selvstændig sammen med sin far, da han selv var helt ung. Det begyndte som en lille 'bondebager', som han selv kalder det, men i takt med, at Hinnerup har udviklet sig og er vokset markant, har bageren gjort det samme.

Meget er sket i bagerforretningen i årenes løb.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her