Onlineundervisning blev skiftet ud med corona-venlig skattejagt

Matias Brønd og de andre elever på Bygholm Landbrugsskole blev fredag sendt på vinterferie på en helt særlig måde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Matias Brønd fik fredag mulighed for at sætte ansigter på hans medstuderende, da Bygholm Landbrugsskole havde arrangeret en skattejagt.

Det er længe siden, Matias Brønd har kunnet se sine klassekammerater i øjnene.

Han er elev på Bygholm Landbrugsskole i Horsens og en af mange danske elever, der er hjemsendt grundet coronapandemien og derfor modtager undervisning digitalt.

- Lige pludselig sidder man derhjemme, og der sker egentligt ikke rigtigt noget. Specielt i starten var der godt nok stille, siger Matias Brønd til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom den teoretiske undervisning godt kan klares over en videoforbindelse, er det langtfra som at være der selv.

- Det, jeg allerhelst vil, er at være ude på skolen og sidde og snakke med kammeraterne og lære af hinanden, siger Matias Brønd.

På skattejagt

I dag var computeren dog klappet sammen og onlineundervisningen skiftet ud med en individuel skattejagt. Det var skolens lærere, der stod bag et coronavenligt arrangement, hvor eleverne fik nogle koordinater udleveret og besked på at møde op.

- Det bliver sjovt at sætte ansigter på de stemmer, man hører bag skærmen, siger Matias Brønd.

Både lærere og elever havde set frem til at møde hinanden fysisk.

Han er nystartet elev på landbrugsskolen og har derfor modtaget størstedelen af sin undervisning bag en skærm.

- Jeg tror, lærerne kunne mærke, at vi var ved at være trætte og havde brug for, at der skulle ske et eller andet, som jo egentligt er en forrygende ide, siger Matias Brønd.

Det går udover de unge

Det er ikke kun på Bygholm Landbrugsskole, at eleverne mærker konsekvenserne af restriktionerne. De nyeste tal fra HOPE-projektet viser, at det især er de unge i alderen 18-29 år, der oplever ensomhed og stress.

- Allerede før corona lå unge højt i stress- og ensomhedsstatistikkerne, og vi kan se, at de tal stiger, så det kommer til at sætte nogle spor, siger antropolog fra HOPE-projektet Catrine Sundorf Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

HOPE er et projekt fra Aarhus Universitet, der undersøger danskernes adfærd under coronapandemien og ifølge Catrine Sundorf Kristensen er det naturligt, at det er de unge, der oplever afsavn.

- Der er et andet socialt behov, end hvis man er en familie på fire, og man bare kan gå ind i stuen og få opfyldt sit sociale behov, siger hun.

Skatten på toppen

Med de udleverede koordinater lykkedes det Mathias Brønd fra Bygholm Landbrugsskole at finde hans underviser Katrine Christensen, der stod klar med skatten i form af en goodiebag på toppen af Ejer Bavnehøj.

- Kan du holde humøret oppe? Spørger Katrine Christensen, da hun overrækker posen med snolder og nye bøger til Matias Brønd.

- Jaja, det går da. Men det er lidt noget andet. Forhåbentligt må vi snart komme tilbage, lyder det fra Matias Brønd.

- Her er der lidt at hygge med, siger hun.

For Matias Brønd har afbrækket fra den virtuelle hverdag været velkomment.

- Det er da fedt at se dem, man sidder og har undervisning med, siger han.

Fire andre steder i landet har eleverne fra Bygholm Landbrugsskole i dag kunnet tage på skattejagt og møde deres medstuderende på sikker afstand. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her