Rødt-grønt valgforbund dannet i Randers

Socialdemokratiet, SF og Alternativet har indgået valgforbund og vil arbejde for bæredygtighed og positiv kultur i byrådet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Socialdemokraterne med Torben Hansen (billedet) i spidsen har indgået et valgforbund med SF og Alternativet.

Socialdemokratiet, SF og Alternativet i Randers Kommune er indgået i valgforbund forud for kommunalvalget i november. Det skriver partierne i en pressemeddelelse fredag.

Det betyder, at alle de stemmer, partierne får, ender i den samme pulje. Hvis ét af partierne ikke skulle blive stemt ind, ryger stemmerne til de andre partier. På den måde minimerer man stemmespild.

- Positiv politisk kultur, bæredygtighed, både socialt, økonomisk og miljømæssigt, vil vi sætte i højsædet. Det er nogle af de ting, vi har sagt til hinanden, at vi vil arbejde for i fællesskab, siger Torben Hansen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Et bedre samarbejde

Partierne vil også arbejde for et bedre samarbejde i hele byrådet.

- Det er ikke nogen hemmeligt, at det har været turbulent i Randers Kommune. Der har i byrådet været en tendens til fejlfinder-kultur. Der sidder tusindevis af ansatte i Randers, der gør et fantastisk stykke arbejde. Så vi vil lave en tillidsreform 2, så vi kan få luget ud i dokumentationskrav og mål og give medarbejderne mere frihed i forhold til de opgaver, der skal løses, siger Torben Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er ifølge Torben Hansen ingen aftaler mellem partierne om, hvordan de vil gribe konstitutionen an i dagene efter valget den 21. november.

VALGFORBUND

Kandidatlister, der ikke har samme bogstavbetegnelser (f.eks. K, L og M), kan tilsvarende støtte hinanden ved at indgå valgforbund med hinanden.

Hver kandidatliste kan kun indgå ét valgforbund. Valgforbund indgås typisk mellem lister og partier, der står hinanden politisk nær, men det er ikke nogen betingelse i forhold til den kommunale og regionale valglov.

Forbundet betragtes ved beregningen af mandatfordelingen som én liste. Det kan i nogle tilfælde betyde, at deltagerne i forbundet tilsammen får et mandat mere, end hvis de ikke indgik i et forbund. Ved at indgå i valgforbund og listeforbund kan deltagerne i nogle situationer således opnå en mandatmæssigt fordel.
 
Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her