'Best of Norddjurs': Nyt mærkat skal sætte fødevarer på landkortet

Lokale fødevarer hitter, og konceptet ’Best of Norddjurs’ skal få både danskere og turister til at købe flere kvalitetsfødevarer fra Norddjurs

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Hos en af de lokale fødevareproducenter, Slagter Drachmann i Allingåbro, er de glade for det nye tiltag.

Du kender sikkert til Læsø salt, fynsk rygeost, bornholmsk sennep eller kartofler fra Samsø. Måske kan du snart føje ’Djursgris’ til listen. Et nyt kvalitetsmærkat skal nemlig få fødevarer fra Norddjurs på danskerne og turisternes madlandkort.

Hvis Norddjurs bliver kendt for gode fødevarer, kan det være med til at skabe udvikling
Ulrik Christensen, Erhvervs- og miljøchef i Norddjurs Kommune

- Der er ingen tvivl om, at fødevarer er det helt store, når folk kommer rundt. Også for turister. Så hvis Norddjurs bliver kendt for gode fødevarer, kan det være med til at skabe udvikling, siger Ulrik Christensen, der er erhvervs- og miljøchef i Norddjurs Kommune.  

Projektet ”Best of Norddjurs” involverer lokale fødevareproducenter, restaurationer, flere kokke og en madhistoriker fra Gammel Estrup.

Hos en af de lokale fødevareproducenter, Slagter Drachmann i Allingåbro, er de glade for det nye tiltag.

- Det giver os mulighed for at prøve nogle ting og få noget nytænkning ind, siger Martin Lundholm, mestersvend i Slagter Drachmann i Allingåbro.

Djursgrisen, der bliver slagtet her i huset, skal da med. Det ligger til højrebenet, siger Martin Lundholm.
Martin Lundholm, mestersvend i Slagter Drachmann, Allingåbro

Slagtermesteren har da også allerede et produkt, han mener skal have mærkatet ”Best of Norddjurs”.

- Djursgrisen, der bliver slagtet her i huset, skal da med. Det ligger til højrebenet, siger Martin Lundholm.

Skal også gælde restaurationer

Det er ikke kun de lokale fødevareproducenter, der skal nyde godt af det nye koncept. Også de norddjurske spisesteder skal have "Best of Norddjurs"-mærkatet i deres menukort.

- Hvis man nu for eksempel falder over en burger med "Best of Norddjurs", så ved man, at kødet kommer fra Djursland og grøntsagerne kommer fra et lokalt gartneri, siger erhvervs- og miljøchef, Ulrik Christensen.

"Best of Norddjurs" har blandt andet modtaget 220.000 kr. fra Erhvervsministeriets landdistriktspulje, og Ulrik Christensen har store forventninger til det nye koncept.

- Mine forventninger er, at om nogle år, så ligger der "Best of Norddjurs"-varer rundt omkring i forskellige butikker, ligesom hvis man tager til Bornholm, hvor de også er kendt for deres fødevarer, siger Ulrik Christensen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her