'Best of Norddjurs': Nyt mærkat skal sætte fødevarer på landkortet
Lokale fødevarer hitter, og konceptet ’Best of Norddjurs’ skal få både danskere og turister til at købe flere kvalitetsfødevarer fra Norddjurs
Du kender sikkert til Læsø salt, fynsk rygeost, bornholmsk sennep eller kartofler fra Samsø. Måske kan du snart føje ’Djursgris’ til listen. Et nyt kvalitetsmærkat skal nemlig få fødevarer fra Norddjurs på danskerne og turisternes madlandkort.
- Der er ingen tvivl om, at fødevarer er det helt store, når folk kommer rundt. Også for turister. Så hvis Norddjurs bliver kendt for gode fødevarer, kan det være med til at skabe udvikling, siger Ulrik Christensen, der er erhvervs- og miljøchef i Norddjurs Kommune.
Projektet ”Best of Norddjurs” involverer lokale fødevareproducenter, restaurationer, flere kokke og en madhistoriker fra Gammel Estrup.
Hos en af de lokale fødevareproducenter, Slagter Drachmann i Allingåbro, er de glade for det nye tiltag.
- Det giver os mulighed for at prøve nogle ting og få noget nytænkning ind, siger Martin Lundholm, mestersvend i Slagter Drachmann i Allingåbro.
Slagtermesteren har da også allerede et produkt, han mener skal have mærkatet ”Best of Norddjurs”.
- Djursgrisen, der bliver slagtet her i huset, skal da med. Det ligger til højrebenet, siger Martin Lundholm.
Skal også gælde restaurationer
Det er ikke kun de lokale fødevareproducenter, der skal nyde godt af det nye koncept. Også de norddjurske spisesteder skal have "Best of Norddjurs"-mærkatet i deres menukort.
- Hvis man nu for eksempel falder over en burger med "Best of Norddjurs", så ved man, at kødet kommer fra Djursland og grøntsagerne kommer fra et lokalt gartneri, siger erhvervs- og miljøchef, Ulrik Christensen.
"Best of Norddjurs" har blandt andet modtaget 220.000 kr. fra Erhvervsministeriets landdistriktspulje, og Ulrik Christensen har store forventninger til det nye koncept.
- Mine forventninger er, at om nogle år, så ligger der "Best of Norddjurs"-varer rundt omkring i forskellige butikker, ligesom hvis man tager til Bornholm, hvor de også er kendt for deres fødevarer, siger Ulrik Christensen.