Nyt spil fra Grenaa: Bekæmp virus, bakterier og parasitter
I et nyt spil, som bliver udviklet af en østjysk virksomhed, får gymnasieelever lov til at prøve at være sygdoms-bekæmpende forskere og epidemiologer, der bekæmper virus, bakterier og parasitter.
Siden marts har corona-virussen i den grad sat dagsordenen i Danmark. Nu sætter et nyt læringsspil udviklet af en grenågensisk virksomhed fokus på pandemier.
Igennem spillet skal gymnasieelever påtage sig rollen som forskere og epidemiologer, hvor de skal bekæmpe sygdomsfremkaldere.
- Spil er en kæmpe legetøjskasse, siger Lars Tornbjerg, der er game designer hos Ahoot Media.
Og det er netop derfor, at den østjyske virksomhed har udviklet spillet. Læringsspillet skal skabe en meningsfuld og udfordrende ramme for eleverne, der igennem egne erfaringer i spillet har mulighed for at eksperimentere og udforske et biologisk system og på den måde få en forståelse for pandemier.
Spillet har været undervejs i flere år, men er nu blevet langt mere aktuelt, end idémændene nogensinde havde troet. Finansieringen søgte de hos Novo Nordisk-fonden i marts måned i år.
Læs også:
”Sjov timing”
Spillet handler ikke om coronavirus specifikt, men om pandemier generelt. Idéen har de arbejdet på i årevis, men coronapandemien kom de østjyske spiludviklere i forkøbet. Virksomheden søgte allerede i marts om finansiering hos Novo Nordisk-fonden.
- Deadline var den dag, hvor Mette Frederiksen lukkede landet ned. Det har selvfølgelig gjort vores ansøgning meget mere relevant, end vi egentlig troede, den skulle være, siger Lars Tornbjerg.
Fond støtter
Den grenågensiske spilvirksomhed var altså ikke de eneste, der fandt spillet relevant. Novo Nordisk-fonden støtter projektet med 350.000 kroner, og det skaber stor glæde hos Ahoot.
Til foråret bliver spillet udgivet gratis til alle danske gymnasier uden reklamer, men inden udgivelsen bliver spillet afprøvet i byen, hvor virksomheden har rødder. Viden Djurs har nemlig fået lov til at teste spillet, mens det er under udvikling. Det er deres lokale og videncollege elever, der skal være med til at teste det.
- Spil til undervisning er ikke kun for små børn, men også for elever helt op i gymnasiet. Og vi har allerede flere i støbeskeen, så de kan godt vente sig, siger Bo Thomas Michelsen, der er tidligere biolog og pædagogikum uddannet gymnasielærer.