Østers, fawaffel og sprøde svær: Her er Northsides vildeste madoplevelser
Maden fylder meget på Northside (og i livet generelt). Vi har samlet nogle af de mest interessante madoplevelser på årets festival.
På Northside er der ligeså meget fokus på maden som musikken. Festivalen byder på mere end 30 forskellige madboder, hvor der er mad til enhver smag, uanset om du er vegetar, veganer, kødelsker eller bare vil have en greasy festivalburger.
Læs også:
Vi har set, duftet og smagt på nogle af de mest finurlige og spændende madindslag på årets festival i Ådalen.
Lunt fladbrød med friturestegt broccoli
Broccoli er nok ikke noget, man normalvis ville forbinde med festivalsmad, der får munden til at løbe i vand. Men hos Kolobabs er broccolien friturestegt og serveres i et fladbrød med sommerkål, krydderurter og æblecreme, og tilsammen udgør rullen (der er på størrelse med en klassisk shawarma, man hiver med hjem fra byen) et vegetarisk alternativ til en normal kebabrulle.
Sted: Kolobabs
Stil: Vegetarisk
Pris: 75 kroner
Yakisoba - stegte nudler med grøntsager
Der er både mulighed for at spise med pinde og gaffel hos Kuma, hvor menukortet udelukkende består af en enkelt ret. Yakisoba er en klassisk japansk festivalret, som også er simpel - nudler, grøntsager og soyasovs. Retten er vegetarisk, men ligger ikke på den lade side, når det kommer til smag. Grøntsagerne er sprøde, og nudlerne er godt krydret. Den er ikke noget æstetisk vidunder, men til gengæld er portionen stor.
Pas på med at give den for meget gas med chilien på desken. Den er spicy!
Sted: Kuma
Stil: Japansk/vegetarisk
Pris: 65 kroner
Sambusa
Hos Sambusa Saankin er der gang i det østafrikanske køkken. Ejeren af stedet, Roda Ahmed, har fået opskriften på disse sambusaer af sin bedstemor, og der er både en med kød og en vegetarisk version.
Umiddelbart ser tallerkenen ikke ud af så meget, men begge sambusaer er rigtig lækre.
Det er dyppelsen også. Det ene bæger består af en chilisauce med mango og pebermynte, mens dadler og tamarin spiller hovedrollen i den anden dip.
Sted: Sambusa Saankin
Stil: Østafrikansk
Pris: 25 kroner pr. styk
Porchettaburger
Der hænger gris på ræd og række over åben ild, og burgerbollerne bliver ligeledes ristet over flammerne. I Gourmenschs porchettaburger er der sprøde svær, smag af gril og masser af mayo. Det minder om en moderne flæskestegssandwich.
Sted: Gourmensch
Stil: Asiatisk
Pris: 90 kroner
Fawaffel
Falaffel og vaffel smelter sammen hos Mamas bod, hvor de langer både dessert- og madvafler over desken. 'Fawafflen' består af en kikærtevaffel anrettet med blandt andet avocado, syltede agurker, rød mayo og dukkah (en krydderiblanding fra Mellemøsten).
Retten er super flot og smager lækkert - og så er den både glutenfri, vegansk og laktosefri.
En vaffel til 'Klimatosserne', som de selv siger.
Sted: Mama
Stil: Mellemøsteligt
Pris: 60 kroner
Østers med tangsalat
For tømmermændsramte festivalgængere er skaldyr nok ikke førsteprioritet, men til gengæld kalder de deres østers for 'havets viagra'.
Smagen af hav er selvfølgelig gennemtrængende, men mango-vingretten, som de er marineret I, gør dem spiselige for selv østers-amatører.
Den fermenterede tangsalat er god til at 'skylle' ned med.
Sted: Blue Oyster Bar
Stil: Alt godt fra havet
Pris: 22 kroner pr. styk
Pizza med fermenteret pølse
Oles pizzaer er efterhånden kendte i det meste af Østjylland, og har da også en bod på NorthSide. Køen er lang, men hvis man er pizzasulten, kan det snildt være ventetiden værd.
'Den med salami' er deres mest sælgende pizza, men forvent ikke den snaskede af slagsen med tyk cremefraiche-dressing og fem slags kød.
Salat, rødløg og fermenteret pølse, kartofler udgør hovedingredinserne på den tynde dej.
Sted: Oles gård
Stil: Pizza
Pris: 100 kroner