Fremtidsforsker spår om 2022: Fast plads til hjemmearbejde og nye kulturvaner
Hvordan ser 2022 ud, når det kommer til børn og unge, kulturlivet og klimaskeptikere? Det giver fremtidsforsker Marianne Levinsen et bud på.
Med kendskab til kun to dage af det nye år kan det være svært at sige, hvad årets resterende 363 dage kommer til det byde på.
Herunder spørgsmål som hvad skal der blive af børn og unge i en coronatid, hvad er næste opgradering til hjemmearbejde, får vaccinemodstandere mere medvind, har klimaskeptikere gang på jord og får kulturlivet publikum tilbage?
Det giver fremtidsforsker, Marianne Levinsen et bud på til TV2 ØSTJYLLAND. Se hendes bud her:
-
Børn og unge – hvad skal der blive af dem i en coronatid?
- Børn og unge er sammen med de udsatte i vores samfund nogle af dem, der har været ramt mest af corona, fordi de er blevet ramt på noget af det, der betyder rigtigt meget for dem – såsom relationer, at lege med andre og være ubekymret.
- Jeg tror, det bliver godt for dem at komme tilbage til noget, hvor der ikke er så meget angst. Jeg tror, børn og unge får det bedre i løbet af det næste år.
-
Hjemmearbejde – hvad er næste opgradering?
- I 2021 blev man lige pludselig sendt hjem, hvor man måtte finde en havestol og et hjørne i stuen eller et eller andet sted og sætte sig, fordi det var man nødt til i en begrænset periode.
- I 2022 bliver det mere en del af den normale rutine for mange, at man har en hjemmearbejdsplads i en eller anden form. Nogle har større krav til det end andre. Det kommer også an på, hvad man laver. Det bliver meget normalt i 2022, at man har steder, hvor man kan arbejde hjemmefra.
-
Vaccinemodstandere – får de mere medvind i 2022?
- Der er på alle mulige måder blevet gjort svært at være, ikke skeptiker, men at være vaccinenægter. Som vaccinenægter skal man tage coronatest hele tiden og lige pludselig er der måske ikke testcentre.
- Så de får det ikke nemmere i 2022 på den måde, hvis man ser det ud fra at kunne bevæge sig rundt og spise på restauranter og foretage sig ting uden hele tiden at skulle forbi et testcenter.
-
Klimaskeptikere – har de gang på jord i 2022?
- Hvis vi går tilbage historisk i 2021 og før corona, så var der en hel del mennesker, der stadig var noget skeptiske over for det med klima og bæredygtighed, om det nu også var rigtigt.
- Der har vi set en udvikling de sidste to år, som vi kommer til at se endnu mere af, hvor alle er indstillet på og med på, ligesom Dronningen, at vi skal gøre noget for miljø og omgivelser.
- Vi skal alle sammen være en del af det og gå i gang med at finde nye løsninger og nye muligheder. Og måske endda være en first mover, så vi kan hjælpe de andre ude i verden med at få nogle bedre, grønne løsninger.
- Så det er rigtig svært at være klimaskeptiker i 2022, men også i resten af 20’erne.
-
Kulturlivet – får de publikum tilbage i 2022?
- Hele kulturområdet har været ramt rigtigt meget. Både 2020 og 2021. det, der lidt er udfordringen, når man ikke kan gå til fodbold, i teateret eller komme ud for at høre musik, det er også man kan vende sig af med det. Det er den store udfordring i det her.
- Vi har haft så store afbræk de sidste to år, så mange har måske fundet nogle helt andre ting, de beskæftiger sig med. Der er sket en form for opbrydning i, hvad vi har lyst til, og vi er mere bevidste om, hvad vi har lyst til, fordi vi ikke har kunnet gøre, hvad vi har lyst til.
-
2022?
- Jeg ser 2022 som en genstart af samfundet og verdenen og virksomheder, som en mere positiv tid hvor vi ligesom stille og roligt kommer i gang igen, siger fremtidsforsker Marianne Levinsen.