Ny undersøgelse: Danskernes spilafhængighed eksploderer
Dobbelt så mange danskere har et problem med spilafhængighed som i 2016.
Antallet af spilafhængige danskere er blevet mere end fordoblet de seneste fem år.
Det viser en ny rapport fra Skatteministeriet.
På TV2 ØSTJYLLAND har vi den seneste tid omtalt Randers Kommunes vedtagelse af forbud mod bettingreklamer.
Skatteministeriet vil have nye initiativer, efter at en rapport viser, at næsten 500.000 danskere har pengespilsproblemer. Det er mere end en fordobling siden 2016.
Stigningen betyder, at flere end ti procent af voksne danskere i dag har en grad af spilafhængighed, og seks procent af børn og unge på 12-17 år har et pengespilsproblem.
- Den udvikling, vi ser på spilområdet, er stærkt bekymrende. Vi ved, at spilafhængighed kan have store og langvarige konsekvenser, og at især børn og unge er udsatte. Tallene viser tydeligt, at vi skal gøre endnu mere for at bekæmpe spilafhængighed. Jeg vil derfor drøfte nye initiativer på spilområdet med Folketingets partier senere på året, så vi kan få vendt udviklingen, siger skatteminister Jeppe Bruus (S) i en pressemeddelelse.
Randers Kommune vedtog forbuddet tidligere på måneden med en opbakning fra 27 ud af 31 stemmer i byrådet. Konservative og Nye Borgerlige var imod. Forslaget blev oprindeligt fremsat af SF, Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten.
Socialdemokratiet stemte også for og foreslog at gå yderligere og ville have kommunen til at opfordre andre kommuner i regionen til at gøre det samme.
Undersøgelsen er lavet af Rambøll og sendt til 10.000 tilfældige voksne og 5.000 tilfældige børn og unge og har en svarprocent på 37,6.