Offentligt ansatte må leve med trusler og chikane

Politibetjente, fængselsvagter og sygeplejersker besidder nogle af de jobs, hvor de må acceptere en hverdag med en særdeles hård tone

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På seneste har der været flere alvorlige overfald mod betjente i østjyske fængsler, men vagterne er ikke de eneste, som må leve med trusler, vold og chikane på arbejdspladsen. Også betjentene på gaden og ansatte i sundhedsvæsenet må stå på mål for meget.

I værste fald kan jeg forestille mig, at det på den lange bane bliver en hæmsko for os at udføre vores almindelige politiarbejde
Anita Frank, næstformand Østjyllands Politiforening

Fra Østjyllands Politiforening lyder det, at den hårde tone i det offentlige rum er blevet skærpet, og her frygter man, at tendensen vil påvirke betjentenes måde at klare deres arbejde på.

SE OGSÅ: Alvorlige trusler presser fængselsbetjente

- I værste fald kan jeg forestille mig, at det på den lange bane bliver en hæmsko for os at udføre vores almindelige politiarbejde, lyder det fra næstformand i politiforeningen, Anita Frank, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos Dansk Sygeplejeråd nikkes der genkendende til problematikken. I sundhedssektoren er det især sygeplejersker og læger i de særlig udsatte områder som akutmodtagelsen, der rammes af chikane.

Politikerne må på banen
- Det er klart, når en borger kommer i en akut presset situation, fordi man selv eller ens barn har været ude for en ulykke, så bliver man stresset, forklarer næstformand i DSR, Gert Petersen.

SE OGSÅ: Overfald i arrest: Forbund vil have flere fængselsbetjente

Hos Østjyllands Politiforening har man taget konsekvensen af den hårdere tone, og nu rådgives politifolk i at gebærde sig på de sociale medier samt at håndtere krisesituationer. Men det er ikke nok, mener foreningen.

- Politikerne må på banen og kigge på, om lovgivningen skal skærpes i forhold til trusler og chikane mod offentligt ansatte, mener Anita Frank.

Du kan se mere om problemerne i indslaget øverst på siden.       

Her kan du se, hvad fængselsbetjentene i de østjyske fængsler og arresthuse oplever. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her