Hundelort skal ikke i genbrug: Borgere skal lære at sortere

En ny kampagne i Randers skal minde borgere om, at medarbejderne på affaldsterminalen har hænderne i det affald, der bliver smidt til genbrug

Selvom borgerne i Randers er blevet bedre til at smide ting til genbrug, er det ikke altid, at tingene bliver sorteret korrekt. 

- Hverken poser med hundelort, voksenbleer, juletræskæder, bremseklodser til lastbiler eller plastikposer hører til i genbrugsbeholderen, siger Karsten B. Pedersen, som til daglig står ved sorteringsbåndet, i en pressemeddelelse. 

SE OGSÅ: Voldum-borgere har styr på madaffaldet

Og det er ikke alle borgere i kommunen, der ved, hvad der skal sorteres til genbrug, og hvad der ikke skal. Og det kan blive et problem, for eksempel kan den forkerte type affald sætte sig fast i maskinen og resulterer i at sorteringsbåndet går i stå.

- Vi oplever, at vi får større mængder emballage ind, men desværre er sorteringsgraden blevet ringere, fortæller affaldschef Jørgen Niemann Jensen.

Medarbejdere skal have det i hænderne
Affaldskontoret i Randers Kommune vil gerne have folk til at tænke på, at det affald, de sorterer, skal medarbejdere have i hænderne, derfor kan det være en god idé at skylle tingene af, inden man smider dem til genbrug. 

SE OGSÅ: Aarhus prøver igen: Sådan skal affaldet sorteres

Men det er faktisk ikke kun medarbejderne rent genbrug kan gavne. Det bliver nemlig også nemmere at sælge genbruget, og det kommer borgerne til gavn.  

 

- De sidste 4 år har vi kunnet sætte affaldsgebyret ned, fordi vi har indtjening på mere og mere affald. Det vil vi jo rigtigt gerne blive ved med, siger Jørgen Niemann Jensen.

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

Charlotte Ernst

Flere kvinder griber controlleren

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

eftersøgning helikopter

Bragte piloter i livsfare: Mand sigtet for at skyde med laser

Hvidskimmelost

Tilbagekaldes: Hvidskimmelost kan give diarré og opkast

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind