27.953 ansattes arbejdsplads i spil - regionernes fremtid drøftes

Venstre er splittet omkring regionernes fremtid, mens de øvrige regeringspartier er klar til at skrotte dem.

Dansk Folkeparti forventer en nedlæggelse af regionerne. 

Det kan betyde en hel ny virkelighed for de 27.953 ansatte i Region Midtjylland. 

Det siger DF's sundhedsordfører, Liselott Blixt, inden Venstre fredag holder hovedbestyrelsesmøde, hvor regionernes fremtid skal diskuteres.

quote Jeg forventer, at når man kommer med et så stort udspil, som man hele tiden har talt om, så er det en nedlæggelse af regionerne, vi kommer til at se.

Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører

- Jeg forventer, at når man kommer med et så stort udspil, som man hele tiden har talt om, så er det en nedlæggelse af regionerne, vi kommer til at se, siger Blixt.

Venstre er splittet på spørgsmålet. De to øvrige regeringspartier - Liberal Alliance og De Konservative - har klart meldt ud, at regionerne skal skrottes.

Regeringens udspil til et sundhedsudspil er ikke præsenteret endnu, men ventes at blive det i denne måned.

Kæmper imod lukning

Hos Venstres fem gruppeformænd i landets regionsråd er man ikke i tvivl, om hvad der bør ske. De kæmper for, at regionerne ikke skal lukkes. 

- Det er ikke Venstre-DNA at lukke regionerne og centralisere magten endnu mere. Det gør afstanden mellem politikerne og borgerne større, sagde Dorte West, der er formand for Venstres gruppe i Region Midtjylland, tirsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun har sammen med de øvrige gruppeformænd sendt et brev til statsministeren, hvor de beder Lars Løkke Rasmussen (V) om ikke at lukke regionerne som en del af det kommende udspil til en sundhedsreform.

- Vi kender ikke indholdet, men vi har på fornemmelsen ud fra Statsministerens nytårstale, at regionerne skal lukke, og det mener, vi vil være en fejl, sagde Dorte West og tilføjede:

- Der er brug for lokalt tilpassede løsninger. 

Skal blive bedre

I sin nytårstale nævnte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at sundhedsvæsenet skal blive endnu bedre:

- I det nye år vil jeg fremlægge mit bud på forsvarlige forbedringer. Med afsæt i 21 nye sundhedsfællesskaber helt tæt på.

- Bygget på personalets faglighed. Og hvor vi for alvor sætter patienten før systemet, sagde statsministeren i sin tale.

quote Vi siger ikke regionerne er perfekte. Vi kan forbedre det samarbejde, der er mellem kommuner og regioner, men det er ikke strukturen, der er problemet..

Dorte West (V), gruppeformand i Region Midt

Det var ikke første gang, at de 21 sundhedsfællesskaber, der skal bygge bro mellem sygehuset, kommunen og den praktiserende læge, blev nævnt offentligt.

Dorte West anerkender da også, at regionerne kan blive forbedret.

Er ikke perfekte

- Vi siger ikke regionerne er perfekte. Vi kan forbedre det samarbejde, der er mellem kommuner og regioner, men det er ikke strukturen, der er problemet. Det kan være den lovgivning, der er, siger Dorte West (V), og håber, at statsministeren vil lytte til sit bagland.

Og senest har samtlige regionsrådsformænd i Danmark fredag i en kronik i Politiken også udtalt sig kritisk over for en lukning af regionerne.

Kronikken er skrevet af formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), samt de øvrige regionsrådsformænd Ulla Astman (S), Sophie Hæstorp Andersen (S), Anders Kühnau (S) og Heino Knudsen (S).

Venstre hovedbestyrelsesmøde begynder kl. 17 fredag.

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Halloween

Tre østjyder fortæller: Her er vores bud på en alternativ halloween

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig