Ny landbetjent har fået overraskende arbejdsopgaver
53-årige Puk Stender er ny strisser på Samsø. Hendes nye arbejdsopgaver adskiller sig meget fra, hvad hun ellers har beskæftiget sig med som betjent.
På politistationen i Tranebjerg er der en rungende klang i lokalet. Møblerne er endnu sparsomme, for den nye landbetjent er først ved at finde sig til rette i lokalerne, og Puk Stender vil gerne sætte sit eget præg.
Da Puk Stender sagde ja til jobbet som landbetjent på Samsø, var der en helt særlig årsag til det. Som politibetjent igennem mange år har hun oplevet det meste, så det er hverken flere forbrydelser eller biljagter, som den 53-årige betjent søger efter i sit arbejdsliv.
- Det er tiden. Der er tiden til at tage en snak med Fru. Jensen, som måske kan være utryg efter et tyveri. Der er tid til at løse sagerne ordentligt, og det kan jeg rigtig godt lide, siger Puk Stender til TV2 ØSTJYLLAND.
Al slags kriminalitet
Og skulle man tro, at der kun er ro og orden på en lille ø som Samsø, så kan Puk Stender fortælle, at der på øen findes næsten alle former for kriminalitet.
- Det er lidt specielt, for vi har alle slags problematikker herovre, siger hun.
Lige nu er der mange, som kører for stærkt omkring havnen i Sælvig, og Puk Stender har også fået andre varme tip, som hun kalder dem.
Læs også:
Men skal hun reagere og lave en større politiaktion, så kræver det assistance fra Aarhus, fortæller hun.
- Jeg er jo kun mig, så der er nogle begrænsninger på de helt store opgaver. Men heldigvis har jeg et godt samarbejde med Brand og Redning her på øen, som også kan hjælpe mig, siger Puk Stender.
Nogle af arbejdsopgaverne som landbetjent på Samsø er da også kommet bag på den erfarne politikvinde.
- For nylig skulle jeg godkende en hoppepude. Det har jeg altså aldrig prøvet før, siger Puk Stender, mens hun slår en latter op.
Alle kender alle
Sådan oplever man i høj grad den nye landbetjent, der har både humor og et glimt i øjet. Hun har netop fået en ny politibil, hvor hun har fået skrevet 'Strisser på Samsø' på. Som en reference til TV2-serien med Lars Bom i hovedrollen, og hvor der skete en del flere forbrydelser, end der gør på Samsø i det virkelige liv.
- Ved du, hvor mange drab, der skete i den serie? Det kan jeg altså godt undvære, siger Puk Stender og griner.
I det hele taget er den nye betjent meget opsat på at lære borgerne på Samsø at kende. At være en betjent, som folk gerne vil komme til.
- I de første måneder er meget af min arbejdstid faktisk gået med at forsøge at lære samsingerne at kende. Hvis jeg har en dag, hvor jeg ikke har så meget at lave, så kører jeg en tur og forsøger at være synlig.
Mange af Puk Stenders opgaver opstår fra borgerhenvendelser. Som noget nyt har hun også fået en ugentlig dag på Samsø Kommune, hvor borgere kan komme til hende.
- De kommer med alle slags henvendelser. Lige nu mange omkring Mit-Id, siger Puk Stender, der altså har fået anderledes arbejdsopgaver, end dem hun ellers har haft som betjent både i Aarhus og i Grenaa på Djursland.
Et drømmejob
For Puk Stender er stillingen som landbetjent et drømmejob, fortæller hun. Hun har ofte mødt den tidligere landbetjent på Samsø, John Damberg, og hver gang har hun tænkt, at det job ville hun søge, når det blev muligt.
- Jeg har altid syntes, han har haft det fedeste job. Det er det her med den tætte kontakt til borgerne. Jeg kommer til at kende de fleste herovre - også mine 'kunder', siger Puk Stender, der også allerede har haft detentionen i brug.
- Jeg kalder det for hullet, og der har jeg haft en mand inde, som skulle sove en rus ud, siger hun.
Selvom hun altså er ene-kvinde på posten som betjent på øen og både bor og arbejder på politistationen, så skræmmer det hende ikke at have ansvaret selv.
- Der er én ulempe, og det er, at jeg ikke kan nyde en øl sammen med min mand. Det går altså ikke, når jeg kan kaldes på vagt 24 timer i døgnet. Og det er ærgerligt, for der er fantastiske øl på Samsø.