Ny klinik skal hjælpe folk med smerter
Patienter, der har forklarlige eller uforklarlige smerter, får nu hjælp på Smerteklinik i Silkeborg
En trafikulykke eller operation kan medføre vedvarende og i nogle tilfælde endda kroniske smerter for patienterne.
De smerter vil en ny klinik på Regionshospitalet Silkeborg nu tage hånd om.
Smerteklinikken skal tage imod patienter, der bliver henvist fra deres egen praktiserende læge eller fra et sygehus efter et endt behandlingsforløb.
Fælles for patienterne er, at de typisk har haft smerter i seks måneder eller længere tid:
- Vi skal finde metoder til, hvordan det kan blive nemmere for dem at håndtere deres smerter, siger overlæge Jens Jørgen Daugaard, som er daglig leder af smerteklinikken, til tv2oj.dk.
Behandlingen på smerteklinikken i Silkeborg vil foregå ambulant, hvor patienterne vil blive mødt af læger, sygeplejersker, fysioterapeut, socialrådgiver, psykolog og lægesekretær.
Hjælp til det hele
Ifølge overlæge Jens Jørgen Daugaard er netop den helhedsorienterede indsats helt afgørende for, at patienterne kan få et mindre smertepræget liv.
Ondt i livet kan nemlig også gøre ondt i kroppen:
- Vi kigger også på deres sociale og psykiske situation. For eksempel om de ikke har penge til at betale huslejen, er blevet skilt eller har en depression. De forhold kan være med til at forstærke smerteoplevelsen, siger Jens Jørgen Daugaard.
Klinikken åbner for patienter mandag den 5. oktober. På nuværende tidspunkt er 23 patienter blevet henvist.
Behandlingen af smertepatienterne foregår i samarbejde med Aarhus Universitetshospital, som i dag er det eneste sted i Region Midtjylland, der behandler denne type patienter.
Smerteklinikken bliver officielt indviet på torsdag den 1. oktober.