Automekanikeren Henrik skabte et bageri: Nu skal han starte forfra

Automekanikeren fra Kolind skabte rammerne til et fransk bageri i Kolind, men nu trækker bageren sig efter knap et år.

Udgivet Opdateret

For et lille år siden købte Henrik Nielsen rammerne til et nyt bageri i Kolind på Djursland, efter det forrige bageri måtte lukke.

Tanken om, at hans by skulle undvære et bageri, var for trist. Derfor satte han alle kræfter ind for finde en ny bager til at tage over i de gamle lokaler.

Det aarhusianske bageri Briançon overtog bageriet, men har netop meddelt, at de allerede nu lukker bageriet i Kolind igen.

- Vi er kede af det, fordi det er vanvittig god kvalitet. Det er bare et koncept, der passer bedre til Aarhus end Kolind. Folk her vil hellere have dagmartærter og wienerbrød, siger Henrik Nielsen.

Han afslører dog, at en kvinde har ringet til ham flere gange i løbet af ugen, fordi der er en gruppe mennesker, som gerne vil tage bageren i Kolind op igen. 

Fredag vil han mødes med gruppen og finde ud af, hvad det er for nogle mennesker, og hvor de vil hen med bageriet.

En automekaniker med en bagerbutik

Der var tomt i det lokale bageri i Kolind, indtil automekanikeren Henrik Nielsen overtog nøglerne.

Det gamle bageri i Kolind lukkede, men Henrik Nielsen var ikke parat til at leve uden et bageri, så han købte lokalerne og startede en eftersøgning på en bager.

Han søgte med lys og lygte efter en bager, der kunne sprede duften af nybagt brød i byen igen – og efter kort tids søgen meldte det aarhusianske bageri Briançon sig på banen.

Briançon er et bageri, der er en smule anderledes end det traditionelle bageri. 

Ejer Kenneth Trosborg betegner det som et ’gourmet-bageri’ - man kan nemlig også købe champagne til morgenbrødet.

Briançon i Kolind lukker. / Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Det nye bageri i Kolind blev dog ikke en tro kopi af bageriet i Aarhus. Dengang udtalte ejeren af Briançon sådan:

- Vi kommer ikke til at have en champagneafdeling, som vi ellers har i Aarhus. Det bliver vores brød og kageside, som vi kommer til at lave derude. Vi skal også mærke efter, hvad vi tror, at vores kunder gerne vil have, siger Kenneth Trosborg og fortsatte:

- Jeg kan godt lide stemningen i Kolind de gange, jeg har været der. Der vil være nogen, som måske ikke helt er med på mit koncept, men jeg tror på, at folk vil komme, når de skal forkæles rent smagsmæssigt.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her