Vandværk putter postevand på flaske for at beskytte grundvand
Produktet Mols Vand er skabt af vandværket Djurs Vand, som håber det kan være med til at sikre grundvandet mod forurening
I princippet er det bare ganske almindeligt postevand fra hanen, der er hældt på flasker.
Ikke desto mindre håber vandværket Djurs Vand på at sælge 200.000 flasker Mols Vand det første år. Overskuddet fra flaskesalget skal bruges til at investere i sikring af grundvandet.
Umiddelbart kunne det godt lyde som noget af en molbohistorie, men der er ifølge direktøren for Djurs Vand en mening med galskaben.
- Vi er klar over, at miljømæssigt er det her projekt måske lidt knold og tot. At vi putter vand fra vandhanen på flaske, men når alternativet er at købe vand fra Frankrig eller Italien, så er det trods alt bedre med lokalproduceret vand. Så sparer man på transporten og Co2, siger direktør for Djurs Vand Tonny Sædam Frandsen til TV2 ØSTJYLLAND.
En af hovedårsagerne til projektet er, at der skal rejses kapital til at sikre nogle af de store skovområder på Mols, hvor vandet trækkes op fra.
- Dem har vi en væsentlig interesse i at beskytte for pesticider og andet. Nu er alle vandværker jo private, så som sådan er det vores opgave at beskytte grundvandet. Vi så gerne flere statslige og kommunale midler til grundvandsbeskyttelse, men de penge er der ikke, forklarer Tonny Sædam Frandsen.
Da det er ulovligt for et vandværk selv at drive en forretning som denne, er det bestyrelsesmedlemmer og direktøren selv, der i sin fritid står bag Mols Vand, og flaskerne er faktisk allerede i handlen. Blandt andet hos Meny i Rønde.
- Det er rigtig dejligt og til gavn for alle os i området, at der investeres i godt vand, siger købmand Rene Poulsen.
Og i butikken virker det til, at mange af kunderne har taget ideen til sig. De fleste af dem, TV2 ØSTJYLLAND talte med søndag, var nemlig villig til at støtte det lokalproducerede vand, selvom det blot er vand fra hanen.
I indslaget øverst på siden kan du høre borgernes syn på projektet.