En femtedel køber økologiske mejeri-produkter
Danskerne er vilde med økologi, og det mærker de i høj grad hos Arla
Danmark er det land i verden, hvor danskerne hiver flest økologiske fødevarer ned i indkøbskurven. Salget er sågar fordoblet på bare 10 år.
Ifølge det schweiziske forskningscenter for økologisk landbrug, FiBl, så skulle 8,4 procent af alle fødevare være økologiske.
Læs også:
Det oplever de også hos landets miljøgigant Arla, der har sit hovedsæde i Viby i Aarhus. Her tegner salget af økologiske mejeriprodukter for hele 20 procent af det samlede salg.
- Økologi er blevet en del af vores madkultur. De senere år har vi set et stigende fokus på kvalitet, bæredygtighed og gode naturlige råvarer, fortæller kategoridirektør for mælk og yoghurt i Arla Danmark, Laurent Ponty, i en pressemeddelelse.
Økologi
- Salget af økologiske mejeriprodukter udgør 20 procent det samlede salg, ifølge tal fra Arla.
- Hele 40 procent det samlede salg af mejeriprodukter inden for yoghurtkategorien er økologiske produkter. Det dækker over A38, skyr og yoghurt.
- Økologiske produkter udgør 8,4 procent af det samlede salg af fødevarer i detailhandlen i Danmark. Det viser en ny international rapport fra det schweiziske forskningscenter for økologisk landbrug, FiBL.
- En befolkningsundersøgelse fra Karolines Køkken viser, at danskerne går mere op i økologi og sundhed end tidligere. 34 pct. går mere op i at deres mad er sund end for tre år siden, men 31 pct. går mere op i at deres mad er økologisk end for tre år siden. Undersøgelsen er foretaget via Epinions Danmarkspanel i perioden 29. januar til 9. februar 2016 blandt 1.005 respondenter.
Det er især morgenmaden, som Arla oplever, at danskerne vil have økologisk. Hele 40 procent af det samlede salg af yoghurtprodukter som A38, yoghurt og skyr er økologisk.
- Morgenmaden er et godt sted at starte, hvis man vil have mere økologi ind i hverdagen. Den består som regel af nogle enkelte basisvarer, som vi spiser meget af og som ikke koster en formue i den økologiske udgave. Eksempelvis havregryn, mælk og A38, siger Laurent Ponty.