Danmark modtager 900.000 flere vacciner

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil hele målgruppe tre have modtaget tilbud om vaccination i uge otte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
- Det betyder så, vi nu kan forvente at have vaccineret alle, der ønsker det, ved udgangen af uge 25, det vil sige senest 27. juni, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Af Mads Biener Mørk
I samarbejde med tv2.dk

Danmark modtager 900.000 flere vacciner mod coronavirus frem mod sommeren end hidtil antaget.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skyldes blandt andet, at vaccineproducenten Pfizer fra april er leveringsdygtig af flere doser, end hvad der er blevet meldt ud. AstraZeneca har tværtimod måtte nedjustere deres leverancer.

- Sammenlagt betyder det, at vi kan se frem til at modtage 900.000 flere doser, end vi regnede med i sidste uge – og det betyder så, at vi nu kan forvente at have vaccineret alle, der ønsker det, ved udgangen af uge 25, det vil sige senest 27. juni, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

- Vi er nået rigtig langt

Det betyder ifølge Sundhedsstyrelsen, at størstedelen af befolkningen vil være færdigvaccineret, når vi når sommerferien.

Sundhedsstyrelsen understreger, at der er tale om prognoser, som kan være hæftet med usikkerhed om eksempelvis størrelsen på vaccineleverancerne.

- Det er meget vigtigt, at med de nye doser kan vi få gang i, at ældre bliver vaccineret og færdigvaccineret hurtigere end antaget. Det er vigtigt i forbindelse med en genåbning, at de, som er særligt sårbare, de bliver vaccineret hurtigst muligt, siger Bolette Søborg, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen til TV 2.

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil hele målgruppe tre have modtaget tilbud om vaccination i uge otte. Desuden kan målgruppe fem, seks, otte og ti forvente at få tilbudt vaccination tidligere end forventet.

- Vi er nået rigtig langt med at få delt vaccinerne ud til vore ældre medborgere og de allermest udsatte. Og med denne uges vaccineleverancer kan vi få taget endnu et ryk, også med de ældre, som bor i egen bolig, siger Søren Brostrøm.

Sådan ser målgrupperne ud:

  • 1. Personer som bor i plejebolig med videre.
  • 2. Personer med alder på 65 år og over, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem.
  • 3. Personer med alder på 85 år og over.
  • 4. Personer i sundheds- og ældresektoren og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion.
  • 5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, der medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb med covid-19 samt udvalgte pårørende.
  • 6. Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb eller pårørende, som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson.
  • 7. Personer med alderen 80-84 år.
  • 8. Personer med alderen 75-79 år.
  • 9. Personer med alderen 65-74 år.
  • 10. Personer med alder under 65 år, som har tilstande og sygdomme, der medfører øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19.
  • 11. Personale, der varetager øvrige samfundskritiske funktioner.
  • 12. Øvrige befolkning udvalgt eksempelvis efter alder.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her