Hver fjerde time aflyst: Men elever skal stadig til eksamen i faget

Giv os friheden tilbage, lyder det i opfordring til minister fra skoler og dagtilbud i Aarhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Foto: Niels Christian Vilmann - Ritzau Scanpix

Når man går i 8. klasse, lige er begyndt at få karakterer og skal til sin første eksamen, så er det ekstremt vigtigt, at man får en god oplevelse. 

Det mener i hvert fald folkeskolelærer Tina Derving Elmbæk Olsen fra Engdalskolen i Brabrand, Aarhus. 

Hendes elever har været hjemsendt i en fjerdedel af timerne i det praktiske fag håndværk og design og derfor bør eksamen i faget aflyses, mener hun. 

- Det er fuldstændig urimeligt, at eleverne skal op til en prøve. Det er første gang, de skal op til en prøve og der er det helt vildt vigtigt, at vi klæder dem ordentligt på, forklarer Tina Olsen. 

- Vi kan jo godt køre online undervisning derhjemme, hvor du skriver på en computer, men i håndværk og design skal du måske bruge en symaskine eller en sav. 

COVID-19 pandemien har krævet store ændringer i undervisningen på folkeskolerne. Derfor er det også vigtigt, at tage hensyn til de krav der stilles til eleverne til eksamen, mener folkeskolelærer Tina Derving Olsen.

Også for Oscar Jarl Dencker, der er elev i 8. klasse på Engdalskolen, virker den kommende eksamen i håndværk og design ekstra skræmmende. 

- Jeg er faktisk rimelig nervøs, for vi har været væk i mange timer på grund af corona og det betyder, at vi ikke er forberedt på alle de her emner, siger han. 

- Det fylder ret meget. Jeg tænker rimelig meget på karakterer, for vi er lige begyndt at få dem her i 8. klasse.

Rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF)

Brev til minister

Problematikken omkring den kommende eksamen er blot én blandt mange, som folkeskoler og daginstitutioner i Aarhus Kommune i øjeblikket oplever som konsekvens af corona-epidemien.

Derfor har Aarhus Kommune i samarbejde med forældreorganisationen Skole og Forældre i Aarhus sendt en appel til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Håbet er, at regeringen vil løsne nogle af de krav, der er til folkeskolerne. 

- Grundlæggende så vil vi give nogle flere muligheder for, at man lokalt nemmere kan håndtere, at coronaen har sat sig i vores børns skoler og dagtilbud, forklarer rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF).

- Et eksempel er i forhold til minimumstimetal. Når der er timer, der bliver aflyst, skal de læses senere på året og på den måde skubber vi en byrde foran os.  

Praktiske fag er svære at modtage undervisning i, når man er hjemsendt.

Ifølge uddannelsesordfører for Socialdemokraterne Jens Joel (S) er regeringen meget opmærksomme på at lave særregler for at imødekomme corona-udfordringerne.

- Siden coronaen ramte, har vi haft mange ekstraordinære forhold. Vi har suspenderet mange regler og lavet eksamener på nye måder, siger Jens Joel (S).

- Vi vil gerne have, at skolen er så normal, som muligt. Samtidig ved vi godt, at skoledagen ikke er, som den plejer, for det kræver særlige vilkår, når hverdagen er ramt af corona.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her