Henriks køkken flyder med blod og afhuggede fingre
Blodige indvolde og orme, der vælter ud af en tom øjenhule. Makabert for de fleste, men for Henrik Andersen en hobby, der får ham til at slappe af.
Blodet flyder ofte i Henrik Andersens køkken i Trige. Dog under ganske kontrollerede forhold med en dækkeserviet under, så det ikke kommer på familiens nye bord.
Og heldigvis er der tale om teaterblod. Henriks hobby er nemlig at lave special effects rekvisitter og det betyder, at afhuggede fingre, zombiedukker og blodige indvolde ikke er et sjældent syn i familiens køkken.
- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der synes, det er mærkeligt, men jeg synes også, at der er mange, der laver mærkelige ting rundt omkring, siger Henrik Andersen.
- Og de må gerne kigge lige så meget, de vil, når jeg slæber lig og afhuggede hoveder fra lejligheden og over på parkeringspladsen, griner han.
Artiklen fortsætter efter billedet
'Er helt smadret i hovedet'
Henrik Andersen fra Trige elsker gys og horror i den mest blodsplattende forstand. Han laver selv blodige figurer, hvor tarme og øjne vælter ud og han elsker at sminke sig selv i vanvittigt blodige situationer med hjernemasse eller orme stikkende ud af kraniet.
- Hvis der så er nogen, der ringer på, mens jeg er sminket, så er jeg jo nødt til at åbne og for ikke at forskrække dem, så åbner jeg først lige på klem, hvor de ikke kan se mig og siger: 'Når jeg åbner døren, så er jeg altså helt smadret i hovedet, men du skal ikke være bange', griner han.
Både Henriks kone og de tre børn accepterer hans hobby, selvom teenagerne godt kan sukke lidt over det, når han laver practical jokes og vil skræmme med sin make-up eller udklædning.
Afmystificerer det bloddryppende
Flere af Henriks special effect rekvisitter har været brugt i amatørfilm og han bruger også tid på at holde oplæg om sin hobby på skoler, højskoler, efterskoler og biblioteker.
Er der mindre børn, gør Henrik en del ud af at afmystificere de bloddryppende rekvisitter, sådan at børnene, hvis de selv ser noget uhyggeligt på eksempelvis Youtube, ved at fingeren ikke bliver hugget af i virkeligheden, men at det bare er en gummifinger.
- Så kan man fortælle børnene, hvordan man støber en finger. Så får de viden og redskaber til, når de ser noget i en video, bare at trække på skuldrene og sige: Nå ja, det var bare sådan man lavede den effekt, forklarer Henrik Andersen.
Afslappende splat
Det kan måske være svært at forstå, men for Henrik er skabelsen af horror-effekter et frirum, som får ham til at koble fra. I hverdagen er der rigeligt at se til med fuldtidsjob og tre børn, men når han har fri, nyder han at sætte genbrugsfund og teaterblod frem i køkkenet og skabe nye splatter-kreationer.
- Når jeg laver de her ting, slapper jeg af. Det er et rum, jeg kan lide at være i og lader op i, forklarer han.
Og sådan har Henrik Andersen haft det siden han i teenageårene for første gang byggede en splatter-rekvisit og filmede brugen af den med et par kammerater.
- Så havde vi lavet et hoved af gips og fyldt det med havregrød og frugtfarve. Da vi så huggede en økse ned i hovedet, lignede det at der kom hjernemasse ud. Det var fedt. Vi hyggede os med det, husker han.