Jolita på café for første gang i måneder: - Fantastisk at få brunch igen
Med caféerne og restauranternes åbning mandag er hverdagen kommet et skridt tættere på normalen.
Der er vist ingen tvivl om, at restaurant- og caféejerne har trippet for at kunne slå dørene op igen.
Og mon ikke også der er en del østjyder, der har sukket efter at kunne sætte tænderne i saftige burgere, sprøde fritter eller en savlindgydende tre retters middag.
I hvert fald var gensynsglæden stor langs åen i Aarhus mandag ved frokosttid, hvor nogle af de første kunder havde indtaget de udendørs caféstole, på trods af at vejret var i den våde ende.
- Det er rart, at tingene begynder at komme lidt tilbage til normalen, og at man kan komme ud at sidde og hygge sig her, siger Anne Frank Ryom til TV2 ØSTJYLLAND.
Anne Frank Ryom er afsted med sin teenagedatter. De plejede ofte at tage på café, inden nedlukning af det meste af Danmark satte en stopper for den slags.
- Vi har selvfølgelig godt kunnet leve uden at kunne gå på café, men jeg synes, det til tider har været udfordrende det her med at være spærret inde, hvis man kan sige det sådan, siger hun.
- Virkelig noget at fejre
Udover caféer og restauranter, så har også 6. til 10. klasserne, biblioteker, kirker, moskeer, synagoger og efterskoler fået lov til at åbne igen mandag.
Sidstnævnte er også en af grundene til, at mor og datter er taget et smut forbi en af åens mange spisesteder mandag.
- Nu er vi heldigvis i den situation, at den unge dame er på vej tilbage til sin efterskole. Hun bor normalt på Sjælland. Så der er virkelig noget at fejre, siger Anne Frank Ryom.
Mens datteren og Anne Frank Ryoms første cafémåltid efter nedlukningen bestod af henholdsvis en club sandwich, chèvre chaud og nogle andre småretter, så har en anden kunde – Jolita Isauloba – nydt en brunch.
- Det er bare mega hyggeligt, siger Jolita Isauloba til TV2 ØSTJYLLAND.
Hun har dog også kunnet se fordele i al den tid, hun har tilbragt derhjemme, de seneste måneder.
- Det var også okay, men selvfølgelig er det fantastisk, at tingene åbner igen, siger hun.
I forbindelse med genåbningen har caféerne og restauranterne fået nogle retningslinjer udstukket fra sundhedsmyndighederne. For eksempel skal der være to kvadratmeter gulvplads per person – og hvis gæsterne står op, skal der være fire kvadratmeter.