Lasagne og drømmekage: Elever fra Gøglerskolen finder madglæden
Unge elever fra Gøglerskolens rap-linje lavede fredag både lasagne og drømmekage. Tanken er at udbrede madglæden til unge, der i mange tilfælde ikke selv laver mad
Lasagne og drømmekage. Det er fredagens menu bestemt af Gøglerskolens elever på raplinjen. Mikrofonerne er skiftet ud med køkkenknive, og tekster er skiftet ud med opskrifter.
- Der bliver nyfortolket, og der er garanteret en italiensk mama, der vil føle sig stødt over nogle af de lasagner, der kommer ud af det. Men det er jo bare fedt, siger Jonas Krogh Nørdam, der er projektmedarbejder hos Food Maker.
I hele denne uge har skemaet for eleverne på Gøglerskolen i Aarhus set noget anderledes ud end normalt – Skolen har haft besøg af medarbejdere fra Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, der blandt andet har undervist i fællesskabet ved at lave mad.
Læs også:
Unge medarbejdere fra projekt Food Maker rykker ud og laver mad sammen med de unge elever på gøglerskolen. Tre elever er valgt som værter og har valgt menuen – i dette tilfælde lasagne og drømmekage. De køber ind sammen med Food Maker og laver og spiser sammen med de øvrige elever maden.
- Det er en del af et ugeforløb, hvor der er fokus på madglæde, robusthed og en workshop om alkohol. Og i dag er det madglæden, der er i fokus, siger Jonas Krogh Nørdam, projektmedarbejder hos Food Maker.
Tanken er at udbrede madglæden til unge, der i mange tilfælde ikke selv laver mad. Når mad er sjovt, og det foregår i fællesskab med andre giver det nogle gevinster, der også handler om selvværd og samarbejde.
- Så finder man ud af, at man kan lave en herre god sovs. Det ved man nu, siger Sylvester Tiedje Løkken, der er elev på Gøglerskolen og producer.