Malene og Aske cykler fra Aarhus til Australien
Malene Løkke og Aske Frederiksen har kastet sig hovedkulds ud i et vildt projekt. De er i øjeblikket på vej fra Aarhus til Australien på tandemcykel.
Malene Løkke og Aske Frederiksen træder løs i pedalerne. Deres ben bevæges synkront på den tandemcykel, de kalder Bæstet.
- Vi kan godt lide, at vi ikke ved, hvad der møder os efter det næste sving, eller hvor vi skal sove i nat, siger Malene Løkke.
Det eventyrlystne par trillede ud fra Aarhus for to uger siden, og destinationen er intet mindre end Australien. En rejse, der omfatter over 14.000 kilometer. Ideen om at gøre det på tandem begyndte som en joke, men senere voksede tanken hos dem.
- Vi er begge drevet af eventyr, og vi vil gerne leve så minimalistisk som muligt. Vi ser os selv som moderne nomader, siger Malene Løkke
En let oppakning
I øjeblikket er tandem-parret nået til sydvestlige Tjekkiet, og de første 1.300 kilometer er tilbagelagt på en forholdsvis flad rute. Om lidt venter grænsen til Østrig, og når tandemcyklen skal kæmpe sig op ad de europæiske bjerge, er det altafgørende, at Malene Løkke og Aske Frederiksen har så lidt vægt med på slæb som muligt.
- Vi har pakket ned, pakket ud og skåret til. Så vi til sidst kun stod tilbage med det mest nødvendige, siger Malene Løkke.
Rejselysten er en livsstil
Parret mødte hinanden for fem år siden, da de boede i et kollektiv sammen i Aarhus.
- Vi forelskede os, fordi vi startede med at snakke om at drømme sammen. Vi ville gerne de samme ting i livet og opleve det samme. Det har vi holdt hinanden op på siden, siger Malene Løkke.
Kort tid efter det eventyrlystne par fandt sammen købte de en kassevogn, satte den i stand og kørte rundt i Europa. For nylig kom de hjem fra Grønland, hvor de arbejdede som guider og bidrog med genopbygningen af en bjælkehytte.
- Det vildeste er nok alt det eventyrlige i uvisheden. Men det er også hårdt, at vi ikke har en base. Siden vi kom hjem fra Grønland, har vi ikke haft et fast sted at bo, og det fortsætter nu det næste år på tandemcyklen, og det kan godt være hårdt i længden, siger Malene Løkke.
Turen er planlagt til nødvendighed men ikke i detaljer. Parret finder ruter undervejs, og møder de mennesker eller oplevelser, som de bliver draget af, så prioriterer de det. Selvom projektet er at cykle fra Danmark til Australien, er de indforstået med, at geopolitiske problemer kan resultere i, at de er nødt til at flyve et stykke af vejen.
- Vi tager bogstaveligt talt en dag ad gangen. Det er nok naivt at tro, at vi ikke kan være nødsaget til at flyve, og en flyvning skal da heller ikke ødelægge rejsen for os. Det er oplevelserne, og ikke det at cykle der er vigtigst for os, siger Malene Løkke.
En dag i tandemcyklisternes liv
Selvom Malene Løkke og Aske Frederiksen har lang vej endnu, så er dagens opgaver allerede blevet mere ensformige.
- Vi står op og pakker vores telt sammen, og så cykler vi fra morgenstunden. Resten af dagen går med at cykle og spise. Om morgenen har vi fået en god rutine, hvor vi cykler og nyder naturen, men ellers kan vi også lytte til musik eller lydbøger, siger Malene Løkke.
Når man cykler på en tandemcykel, er der to sæt pedaler og to cykelstyr, men kun den ene kan styre cyklen, og her har Malene Løkke og Aske Frederiksen en klar fordeling. For Aske Frederiksen er lidt tungere end sin rejsemakker, og derfor er det mest praktisk, at han er forreste mand.
Imens Aske Frederiksen holder det kølige overblik på tandemcyklens forsæde, sidder Malene Løkke bagved og agerer rugbrødsmotor. Imens hun passer pedalerne, kan hun undersøge det område, hvor parret har planer om at overnatte på sin telefon.
- Vi har en masse kilometer, som vi skal tilbagelægge. Vi ved godt, at det ikke altid bliver de mest inspirerende steder, vi cykler, og at nogle gange skal det også bare overstås, siger Malene Løkke.
En dag om ugen holder parret en hviledag, hvor de skifter teltet ud med en seng, og det er også kontrasterne i forholdet mellem det ekstreme og normale, som parret sætter pris på ved turen.
- Vi sætter pludselig meget mere pris på et varmt bad eller et godt måltid mad, fordi vi har oplevet at mangle det, siger Malene Løkke.
Eventyrene venter
Det unge par kan ikke cykle hele vejen til Australien, det siger næsten sig selv. Men når parret forhåbentlig kan cykle af en færge og ind i Australien, ved de ikke hvad fremtiden bringer dem.
- Vi ved, at der venter noget mere fast og rutinepræget i fremtiden med mindre eventyr. Derfor gælder den gamle traver også med, at vi vil fortryde det, hvis ikke vi kaster os ud i det her eventyr nu.
Du kan følge rejsen fra Aarhus til Australien på parrets instagramprofil