Martin er blandt de yngste forskere: Gik den lige vej gennem uddannelsen
Martin Brandhøj Skov har i modsætning til mange andre unge studerende taget sin uddannelse helt uden at holde sabbatår
Der bliver i disse år fra politisk side talt meget om, at de studerende skal så hurtig som muligt i gennem deres uddannelse.
Og det er netop, hvad Martin Brandhøj Skov har gjort. Han er nemlig Danmarks yngste nyudklækkede forsker i en alder af bare 27 år.
- Jeg kan huske, da jeg startede på universitetet. Jeg var dog ikke den alleryngste på vores hold, men det var tæt på. Jeg kan huske, at det var vigtigt, at jeg virkede meget moden, siger Martin Brandhøj Skov.
Han er gået den lige vej fra gymnasiet til universitetet, uden sabbatår og rejser, som man ellers ser hos mange af de unge i dag.
På universitetet har han fået en kandidat i molekylær medicin og nu også en Ph.d. i fysiologi.
- Jeg tror, at hvis man kigger på min gymnasietid i hvert fald, så var jeg helt klart en stræber. Jeg gik efter at få høje karakterer, for jeg vidste, at det var det, der skulle bære det i gennem, siger Martin Brandhøj Skov.
Det er dog slet ikke hjemmefra, at Martin er blevet presset til at tage den lange uddannelse. Faktisk er han den første i sin familie, der har en studentereksamen.
- Jeg ser mig selv lidt som en mønsterbryder, men jeg vil også sige, at mine forældre ikke har pacet mig til at skulle tage en lang uddannelse, men de har altid støttet mig i de valg, jeg så har taget, siger Martin Brandhøj Skov
Vil gøre en forskel
Martin vil bruge sin uddannelse til at hjælpe andre. Lige nu arbejder han ved Aarhus Universitet, hvor han forsker i muskler.
Drømmen er at være med til at afhjælpe sygdomme som eksempelvis muskelsvind.
- Jeg tror, det der driver mig allermest det er nysgerrighed og håbet om, at det man går og laver, det rent faktisk kan gøre en forskel for nogle andre mennesker, siger Martin Brandhøj Skov.
Anbefaler sabbatår
Og nu skulle man måske tro, at Martin Brandhøj Skov var helt på linje med politikerne, som gerne vil have de unge i gennem uddannelsessystemet så hurtig som muligt.
Men hans råd til de studerende er et helt andet.
- Tag to, måske tre sabbatår. Tag ud og rejs, arbejd, lav noget frivilligt arbejde. Lav et eller andet, som man føler giver mening, og prøv at mærke efter, hvad man tror, er det rigtige valg at tage, siger Martin Brandhøj Skov
Mød Martin Brandhøj Skov i videoen øverst i artiklen.