Pladsmangel på VIA i Aarhus: Vi sidder som burhøns på gangen

Flytningen af omkring 400 bygningskonstruktørstuderende har givet alvorlige pladsproblemer på VIA University Colleges nye campus i Aarhus C

Mikkel Ryborg er studerende på 5. semester på bygningskonstruktøruddannelsen på VIA University College i Aarhus. Efter sommerferien sidste år flyttede han og hans semesterkammerater til den nye campus på grunden, hvor det tidligere Ceres-bryggeri har ligget midt i Aarhus.

Her var der dengang masser af plads, men det blev der lavet om på i starten af februar i år. Her flyttede VIA University College yderligere 400 studerende fra uddannelsen hen til den nye campusgrund. 

Det er ifølge Mikkel Ryborg alt for mange. Han har derfor på vegne af sin årgang sendt et brev til skolens ledelse for at ytre sin og sine medstuderendes utilfredshed.

Hans klasse har i øjeblikket ikke sit eget klasselokale, men må sidde på gangen bag opstillede lydskærme for at få ro til gruppearbejde, fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Der er slet ikke plads nok. Vi sidder som burhøns. Folk kommer forbi og smækker med dørene. Skolen er slet ikke gearet til så mange studerende, siger han og fortæller, at det går ud over undervisningskvaliteten:

- I første omgang var det slet ikke meningen, at vores uddannelse skulle være en del af det nye campus. Vores semester skulle heller ikke være flyttet. Om det er sket på grund af besparelser, eller hvad grunden er, ved jeg ikke. 

(Artiklen fortsætter under kortet)

KORT: De første fire semestre af bygningskonstruktøruddannelsen er fra februar flyttet fra Aarhus Nord til Aarhus C.

Pladsmangel giver udfordringer 

Tidligere havde bygningskonstruktøruddannelsen til huse på Halmstadsgade i Aarhus Nord. 

Dengang var der rigeligt plads. Udover uro grundet pladsmanglen i dag, så er der også andre udfordringer ved ikke at have sit eget klasselokale, fortæller Mikkel Ryborg. Når de studerende må sidde på gangen og arbejde, har de ikke noget sted at låse deres bøger, computer og andre skolesager inde.

- Der er jo ingen forsikring der dækker det. Jeg har 14 kilometer til skole, så jeg kan for eksempel ikke rende rundt med alle mine ting hele dagen. Så jeg er ligesom andre nødt til at lade dem ligge, selvom vi ikke er til stede, siger Mikkel Ryborg. 

Direktør for VIA Business, Design & Teknologi, Konstantin Lassithiotakis, erkender, at der lige nu er et pladsproblem på VIA University Colleges Campus C i Aarhus. Han har modtaget flere klager fra studerende på bygningskonstruktøruddannelsen. 

- Der er en udfordring. Forholdene er ikke perfekte. Det vil jeg gerne indrømme, fortæller han.

quote Der er en udfordring. Forholdene er ikke perfekte. Det vil jeg gerne indrømme.

Konstantin Lassithiotakis, direktør for VIA Business, Design & Teknologi

Årsagen er ifølge hans forklaring, at det ikke har været med i planerne fra begyndelsen, at de omkring 400 elever fra VIA i Aarhus Nord skulle rykkes med ind til centrum af Aarhus.

Direktør: Elevernes ønske at flytte

Flytningen er sket efter ønske fra eleverne, som gerne ville have, at uddannelsen skulle lægges sammen, så der kun var ét uddannelsessted, og at de gerne ville have et mere moderne studiemiljø, lyder forklaringen: 

- Vi have ikke en tom plads til de nye elever. Alle må derfor afgive noget plads for at få det nye ind, siger Konstantin Lassithiotakis.

Kunne I ikke bare have sagt nej?

- Nej, vi synes det gav mening at have dem her sammen med de andre studerende.

Ifølge Konstantin Lassithiotakis har skolen flyttet vægge og forsøgt at oprette nye lokaler for at imødekomme pladsproblemet. 

Bygningskonstruktørstuderende Mikkel Ryborg medgiver, at det er rigtigt, at de studerende gerne ville have samlet uddannelsen på én adresse, men at det ikke nødvendigvis var på den nye campusgrund. 

- Hvis vi havde vist, at der ikke var plads nok, så ville vi hellere være blevet på Halmstadsgade i Aarhus Nord, siger Mikkel Ryborg. 

Det er de studernede fra 1. til 4. semester på uddannelsen til bygningskonstruktør, som er blevet flyttet til VIA University Colleges Campus C. 

Der er nu blevet nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på, hvordan forholdene kan forbedres, oplyser direktør Konstantin Lassithiotakis.

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots